Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Arkadaşına niye dava açmadın?

Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Arkadaşına niye dava açmadın?
30 Mayıs 2018 14:48

Muharrem İnce Kırıkkale ‘de yurttaşlara seslendi.İnce’nin konuşmasına başlamadan önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birbiri ile çelişen konuşmalarını yurttaşlara izletti.

 

 

Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği görüntüleri Erdoğan’ın mitinglerde izletmesine tepki gösteren İnce, “Ben söylediğim sözün arkasındayım. Sen, senin genel başkanın senin için ne demiş ona bak. Ben, genel başkanım için “siyonist” demedim” ifadelerini kullandı. İnce daha sonra eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın Erdoğan hakkında söyledikleri ile Bahçeli ile Erdoğan’ın yaşadığı tartışmaları sinevizyondan yurtttaşlara izlettirdi.

İnce konuşmasına şöyle sürdürdü:

Biz kışları yaza çevireceğiz. Biz cumhurbaşkanı olduğumuzda ayrımcılığı sona erdireceğiz. Tek adam değil ortak aklı kullanacağız. Döviz düşecek, faizler inecek.  Millet oy verir diploma vermez. 2016’da ey Marmara Üniversitesi Rektörü “Çıkar şu diplomayı” dedi. 2 yıl geçti çıkmadı ortaya.  Bir daha Erdoğan’ı seçerseniz dolar 10 lira olacak.

“ARKADAŞINA NİYE DAVA AÇMADIN”

“Fethullah Gülen’le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin” dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran’dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. “Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi” Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. ‘Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce ‘ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler.”

İnce, Erdoğan ile Gülen Cemaati’nin ilişkilerini yansıtan iktidar yanlısı gazetelerin manşetleri ile FETÖ tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

İnce, AKP ile cemaat ilişkilerinin iyi olduğu zamanlarda iktidar yanlısı basının attığı manşetleri tek tek göstererek şunları söyledi:

Yandaş basının manşetlerine bak. “Bana bak Putin bizim FETÖ’nün okullarını kapatma” demiş. “Erdoğan: Cemaat ne istedi de geri çevirdim”

 

Erdoğan Marmaris’e denizin kenarına 300 odalı saray yapıyor

Bu hükümet ve Erdoğan Fethullah Gülen’in iadelerini istemiyorlar dedim. Vay efendim istemişler de, koli göndermişler de. Ben de dedim ki, usülüne göre istememişler. E alırsa anlatacak, bana geldi, parti kuracam dedi; hepsini anlatacak. Bozdağ açıklama yaptı, gelsin bakanlıkta Muharrem İnce incelesin. Ben Bozdağ’ın memuru değilim bir kere, haddini bil. Milletvekili arkadaşlarımız var, avukatlarımız var; giderler, yüreğiniz yetiyorsa açarsınız evrakları, milletvekili arkadaşımız da siyasi açıklamasını yapar. Özgür Özel’e dedim ki, bir yazı yazıp resmiyete dökelim dedim; 6 gündür bekliyoruz, cevap yok. Kimseye yalan söylemek yok uzaktan. Muharrem İnce görüştü diyorsa görüşmüştür, Merkez Bankası’nda yanlış olur Muharrem İnce de olmaz.

Merkel demiş ki, Sayın Merkel; Erdoğan seçimden sonra gelsin. Sayın Merkel, önce ben 81 milyonda birliği sağlayacağım, sonra sıra size de gelecek. Senin haddine mi düşmüş, bu nezaketsizliği niye yapıyorsun. Sen kimsin! Kimin seçileceğini nereden biliyorsun. Ne ortaklığınız var. Ne karın var! Almanya’nın uşağı mıyız biz, bağımsız Türkiye milletiyiz. Kimsin sen! Bu ne utanmazlıktır. Kimin cumhurbaşkanı olacağını sen biliyor musun, herkes haddini bilecek. Önce içeride birlik, dirlik; sonra onlara da sıra gelecek.

j

e

f

hh

g

13

9

3

5

1 2 3

 

a3 a4

a1 a2