Muharrem İnce: Kimse manşet yapmıyor, bir gazete hariç…

Muharrem İnce: Kimse manşet yapmıyor, bir gazete hariç…
14 Mayıs 2018 13:56

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya Ereğli’de yaptığı açıklamada, yandaş medyayı eleştirdi. Adaylığını açıkladığı 4 Mayıs’tan bu yana sadece Cumhuriyet Gazetesi’nde manşet olabildiğine işaret eden İnce, “Bizim milletimiz 24 Haziran’da manşeti atacak. Yazsanız da yazmasanız da” dedi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya Ereğli’de yaptığı miting öncesi yurttaşları yine akıllı telefonlarıyla canlı yayın yapmaya davet etti. ‘Hükümetin medyası’ olarak nitelediği yandaş medyanının kendisi ile ilgili haberleri görmediğini belirten İnce, Cumhuriyet gazetesi dışında manşet olamadığına işaret etti. İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

 

“Şimdi Türkiye’de iki tip medya var. Bir, hükümetin medyası, bir de milletin medyası. Şu akıllı telefonları bir çıkarın, canlı yayına geçin hep birlikte. 4 Mayıs’tan bu yana Cumhurbaşkanı adayıyız. Bir gazete hariç hiçbirinde hala manşet olamadık. Patronlar böyle istiyor. Patronlar böyle istiyor ama patronlar böyle istiyor diye hiç kimse kusurabakmasın. Dünyada randevu istemeyen televizyon kalmadı, gazete kalmadı. Ama Türkiye’de Çarşamba akşamı Fox davet etti. Halk TV’yi saymıyoruz zaten. Onlar gazetecilik yapıyor. Onlar hangi manşeti atarsa tasın, bizim milletimiz 24 Haziran’da manşeti atacak. Yazsanız da yazmasanız da…”