Muharrem İnce Karadeniz’de kabul gördü

Muharrem İnce Karadeniz’de kabul gördü
5 Haziran 2018 17:30

Geçtiğimiz hafta Binali Yıldırım Giresun’daydı ve miting alanı bomboştu.

 

 

Safile USUL H&H YORUM
Giresunlu olarak bu bende heyecan yaptı tabii.
Merak ettim, bu alanın boşluğu neye delalet diye.
Şu ana kadarki seçimler öncesi de hep Giresun’la konuşur ve havayı koklardım.
Geçmiş birkaç seçimde AKP’nin Giresun’da pek oy kaybetemeyeceği hep belli oluyordu ve bunun ana sebebi ekonomikti.
Yani halk, “Marketler dolu, açlık yok, fındıkmda iyi kötü parar ediyor, evimizi yapabiliyoruz” vs. gibi sebeplerle oy vermeye devam ediyordu.
Bu sefer, Binali Yıldırım’ın miting alanının boş olması acaba yepyeni bir duruma mı işaret ediyordu.
Giresun, Samsun, Ordu’yu bilenlerle konuştum.
Şunları söylediler…
“Binali Yıldırım’ın mitinginin boş olması tek başına bir şeyi göstermiyor. Giresun merkezde CHP oyları hep daha fazlaydı zaten. AKP oyları köylerden alıyor esas. Köylüler de merkeze bir miting için pek inmez özellikle Ramazan vakti. Ancak bu sefer Muharrem İnce ile CHP’nin Giresun’daki durumu değişebilir. Muharrem İnce’nin konuşmaları net, açık ve anlaşılır. Sempatik bulundu. “Ben buyum” diyor, “Köylü çocuğuyum” diyor. Halk kendisinden olanı, doğru konuşanı sever. Muharrem İnce de açık ve doğru bir adam izlenimi yarattı. Sevildi. Muharrem İnce’nin karşıdakine hitap gücü, etkileme gücü çok, vatandaşı bağrına basmayı biliyor. Sempatik ve etkileme gücü var. Giresun, Samsun ve Ordu’da CHP’nin oyunun üstünde şahsi oy alır. Hatta bu sefer Muharrem İnce Giresun’un köylerinden de oy alır.”
Muharrem İnce benim de kanımca hem Giresun’da hem genel olarak Doğu Karadeniz’de CHP oylarını artıracak ve CHP’nin oyları üstünde oy alacak.
Bunun dışında, konuştuklarım şunları da söylediler…
“AKP destekçisi seçmen de bir blok değil. Her seçmenin kırılma noktası farklıdır. Diyelim, Muharrem İnce bir konuya değinir, değindiği konu bir AKP’li seçmene sıcak gelir ve oyunu Muharrem İnce yönünde değiştirir. Yani, anlık etkileşimlerle de seçmen oyunu değiştirebilir. Bu sefer ayrıca ittifaklar meselesi seçmenin kafasını karıştırdı. Eskisi gibi sadece AKP, CHP vs. söz konusu değil. İttifaklar var. Seçmen bu açıdan da bakacak oyuna. Temel Karamollaoğlu’na gelince, onun CHP ile aynı ittifakta olması Karadeniz’de CHP’li ittifaka avantaj sağlar. Mesela sağ görüşlü olup da şu ana kadar CHP’ye oy vermeyenler ama AKP’yi de beğenmeyenler bu sefer CHP’li ittifsaka oy verebilir. Meral Akşener ile ilgili olarak ise, net biz gözlem yapmak zor. Sempatizanları var ama Karadeniz’den ne kadar oy alacağı tartışılır.”
Konuştuklarım 2. turda terazinin çok yakın olacağını düşündüklerini de söylediler.
Oysa daha bir seçim önce Erdoğan terazide çok ağır basar deniyordu.
Aktardım konuştuklarımdan.

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar