Muharrem İnce, İstanbul adayı olur mu?

Muharrem İnce, İstanbul adayı olur mu?
12 Eylül 2018 10:24

CHP‘nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce‘nin, önceki gün katıldığı televizyon programında, “İstanbul’u kazanan birisi, yani AKP’nin İstanbul saltanatını yıkan bir belediye başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yakması üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yönetiminin tavrının ne olacağı merak konusu oldu.

 

 
Milliyet’te yer alan habere göre, CHP‘nin yerel seçimler için özel önem verdiği İstanbul adaylığı için henüz herhangi bir isimle görüşme yapmadığı, ancak İnce’nin de böyle bir talebi partisine iletmediği öğrenildi. Parti kurmayları, böyle bir ihtimalin konuşulması için İnce’nin bu talebini Kılıçdaroğlu’na iletmesi gerektiğini vurguladı, İnce’nin CHP için bir “değer” olduğunu ifade eden kurmaylar, ancak İstanbul’a aday belirlemek  için, erken olduğu görüşünü savundu.

 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine “Sayın ince CHP‘nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var. Dolayısıyla bununla ilgili daha fazla bir şey söyleyemem” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, CHP‘de münakaşadan çok müzakere olur, bu sadece İnce’nin kararıyla olmaz, Sayın Genel Başkan, PM, İstanbul örgütünün kararıyla, mutabakatıyla olur, olmaz… Kendisinin de bu konuda daha net ifadeler kullanmasında fayda var” dedi.

 
Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, CNN Türk’e yaptığı açıklamada “İnce partimizin bir değeridir, cumhurbaşkanı adayımızdır. Kendisi elbette ki partimizde her türlü sorumluluğu yüklenebilecek bir partilimizdir. Biz iönce stratejimizi belirleyeceğiz” dedi.

 

111