Muharrem İnce: Bu seçimi AA değil millet belirleyecek

Muharrem İnce: Bu seçimi AA değil millet belirleyecek
24 Haziran 2018 17:05

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı.

 

 

 

İnce’in açıklamasından satırbaşları;

 

Değerli arkadaşlarım, şu anda sandıklar açıldı. Sandık görevlilerimizden şunu rica ediyorum: Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek, bu seçimi millet belirleyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız. Sandıkları asla terk etmeyin.

 

AA Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerlerden başlayacak, toplumu yanıltacak, bunları hepimiz biliyoruz. Bunlara inanmayın, sonucun çok iyi olacağından kuşku duymuyorum. Sandıkları asla terk etmeyiniz, ıslak imzalı tutanakları yetkililere teslim ettikten sonra seçim kurullarının önüne gidiniz. Ben buradayım, YSK’ya çok yakın bir mesafedeyim. Milletin hakkını korumak için buradayız.

 

YSK’ya sesleniyorum: Görevinizi doğru yapın, yasalara uyarak yapın, kimseden tedirgin olmayın, kimsenin kuklası olmayın. Adil bir yarış istiyoruz. Çıkacak sonuçtan sakın taşkınlık yapmayın. Aklı selim, anlayışlı bir şekilde sonucu kabullenmelerini istiyorum. Hiç korkmayın değerli yurttaşlarım, tedirgin olmayın. YSK’ya En yakın mesafede sonuçları izliyor olacağım. Avukat arkadaşlarım benden haber beklesinler. Sakın, tekrar ediyorum, sakın moral bozucu haberlere inanmayın. Kasıtlı olarak yapacaklar bunu, geçmişte yaptıkları gibi. Islak imzalı tutanağı almadan sandık başından ayrılmayın, sonra da seçim kurullarına gidin. Umarım yeniden YSK’nın önüne gelmek zorunda kalmam. Herkese çok teşekkür ediyorum.