‘Muharrem İnce için yürüyüş yeni başlıyor’

‘Muharrem İnce için yürüyüş yeni başlıyor’
25 Haziran 2018 14:53

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘nin Yürüyüşe devam ” açıklamasını şöyle değerlendirdi;

 

 

” Muharrem İnce için yürüyüş yeni başlıyor”

 

 

” Muharrem İnce içtenlikle açıklama yaptı, bütününe baktığımız zaman İnce’nin yürüyüşü yeni başlıyor. 50 günlük bir politik sahnede aldığı yol büyük. CHP’yi yüzde 30’un üzerine sıçratması çok önemli bir sonuç. Demek mesele CHP’nin ötesinde ve dışında. İnce dikkatli, kendisini partisiyle açmaza düşürmeyi amaçlayan sorulara muhatap olmadı. Halkla kurduğu ilişki ve dil başarılıydı ve muhalefet ciddi bir lider kazandı.

 

Neden ortada görünmedi gece, tehdit mi edildi, esir mi alındı gibi, aklıyla düşünmeyenlerin uydurdukları senaryoların sosyal medyada bu kadar insanı kucaklamasına bakıyorum ve muhalif kesimde de derin sorunları görüyorum.

 

İnce kendisine koyduğu yüzde 35’lik barajı aşamadığını görünce, anlaşılan gecenin o saatinde konuşmayı uygun görmediği. Doğru yaptı. Daha serinkanlı bir açıklama ve geleceğe yönelik mesajını verebilmesi için, konuşmasını bugüne ertelemesini anlayışla karşılamak gerek. Galiplerin konuşması doğaldır, umduğunu bulamayanların da geç konuşması.

 

İnce, her şeyin yeni başladığının mesajını verdi. İnce asla pes edecek biri politikacı değil. CHP içinde verdiği mücadele de bunun göstergesiydi. Hele şimdi arkasına yüzde 30’un rüzgarını aldıktan sonra, daha büyük hedefe kilitleneceğini söylemesi de bunun kanıtı.

 

Politika böyle, düşe kalka yürüyeceksin.

Hele karşında Türkiye’yi otoritesi ile kontrol altına almayı başarmış bir politikacı varsa.

Umudu olmayanlar sahneden düşer.

Ama İnce umudunu büyütecek bir lider görüntüsünü kesinleştirdi.”