Muharrem İnce için ne kadar bağış toplandığını Haluk Koç açıkladı!

Muharrem İnce için ne kadar bağış toplandığını Haluk Koç açıkladı!
20 Mayıs 2018 14:45

CHP Genel Saymanı Haluk Koç, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya Mıharrem İnce’nin yürttüğü seçim kampanyasının detaylarını anlattı. Altaylı’nın köşesindeki rakama göre Muharrem İnce’ye şimdiye kadar 3 milyon liranın üzerinde bağış yapıldı.

 

 

İşte Haluk Koç’un ağzından Muharrem İnce’nin kampanyasının nasıl yürütüldüğü ve kaç para toplandığına ilişkin o açıklamalar:

 

 

ANAYASA MAHKEMESİ YAPTIRIM UYGULAR

 

 

Yarın öbür gün Anayasa Mahkemesi’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya gelmemek için fazladan dikkat sarf ediyoruz. Bu yüzden de Muharrem İnce’nin kampanyasına para aktarmamız söz konusu olmuyor. Olmayacak da.

 

 

ONA UÇAK TUTAMAYIZ

 

 

Bizim adayımız mitinglerine devletin özel uçaklarıyla gitmediği gibi, biz de kendisine uçak kiralayamayız. Çünkü bunu izah edemeyiz. Bunu ancak kendi kampanya fonundan yapabilir. Kanun açık. Bağışlar burada toplanacak ve harcanacak, seçim geride kaldığı zaman para artmışsa bu Hazine’ye verilecek.

 

 

BAĞIŞLARIN MUHASEBESİNİ İNCE’NİN EKİBİ TUTUYOR

 

 

Buna mukabil örgütlerde çalışan arkadaşlarımız, bireysel olarak bağış yapıyor ve bağış topluyorlar. Muharrem Bey’in bununla ilgili bir ekibi var. Bu bağışların muhasebesini tutuyor ve harcamalar buradan yapılıyor. Şunu da söyleyeyim. Mali bir sıkıntı yok kampanya için.

 

 

3 MİLYON LİRA TOPLANDI

 

 

Bağışlar çok yeni başladı. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 3 milyon TL’lik bir bağış yapıldı, ama bunun katlanarak artacağından şüphemiz yok. Muharrem Bey ve ekibi, şeffaf ve yasalara en uygun biçimde yürütüyor bu işi. Seçim bildirgesinin açıklanmasıyla beraber bağışların çok artacağından kuşkumuz yok.

 

 

http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/1975221-incenin-kampanyasina-kac-lira-bagis-yapildi