13 Nisan 2020

Muharrem İnce: Gerekiyorsa para basacaksın, gerekiyorsa borç bulacaksın

Muharrem İnce: Gerekiyorsa para basacaksın, gerekiyorsa borç bulacaksın

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına CHP’li Muharrem İnce konuk oldu. İnce, Bakan Soylu’nun istifasını vermesini ve Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesini yorumladı.

 

 

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına CHP’li Muharrem İnce konuk oldu.

 

CHP’li Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını vermesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesini yorumladı.

 

Muharrem İnce, Soylu’nun istifası ve Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesini ‘saray tiyatrosu’ olarak yorumladı. Sokağa çıkma yasağını Erdoğan’ın duyurması gerektiğini belirten İnce, sosyal medya hesabından da “Sadece 2 gün için ilan edilen sokağa çıkma yasağı henüz başlamamışken süreç Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yürüyordu, sonra milleti sokağa dökünce İçişleri Bakanı sorumluluk “şahsımın” diyerek istifa etti. Şimdi ise istifası kabul edilmedi. Tam bir saray tiyatrosu.” yorumunu yaptı.

 

Muharrem İnce, AKP tarafından aş evlerinin kapatılmasına, sosyal yardımların önüne geçilmesine ağır eleştirilerde bulundu. Böyle bir ortamda siyaset yapılmasına çıkışan İnce, “Aş evlerini kapatıyorlar, yardımlar engelleniyor, anlaşılacak durum değil” dedi. CHP’li ince Halk Ekmek’in dağıtılmasının engellenmesine de tepki göstererek, “Aç insanın CHP’lisi AKP’lisi olmaz” dedi.

 

“Olacak iş değil, anlayabilmiş değilim”
Yeni tip Koronavirüs salgını devam ederken siyasi tartışmaların ve çekişmelerin sürmesine sert bir dille tepki gösteren İnce, “Aş evi kapatıyorlar. Seçimden önce CHP’liler gelirse sosyal yardımlar kesilir diyordu. Şimdi aş evi kapatıyorlar. Olacak iş değil. Anlayabilmiş değilim. Kim edebiliyorsa insanlara yardım etmek lazım. Dünya siyaseti bırakmış sadece virüsle uğraşıyorlar. Ama Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve hükûmet hâlâ siyaset peşinde” dedi.

 

“Cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydım şimdi…”
Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydım” dedi, şunları kaydetti:

“Bu kriz ortamında bile 14 araç kiralama işine girdiler. Kanal İstanbul ihalesi. Böyle bir ortamda bu ihaleler olmaz. Diyelim ki ben seçilmiş olsaydım, her şeye rağmen tam böyle bir günde denk geldin ne yapardın? Bir kere para bulunur. Devletler millet için vardır. 5 milyon aile aşırı yoksul. Bu hanelere ikişer bin liralık alışveriş çeki vereceksin acilen. Türkiye’nin büyüklüğündeki bir ülke için 4-5 milyar lira para değil. Parayı nereden bulacaksın? Gerekiyorsa para basacaksın, gerekiyorsa borç bulacaksın.

 
TULUMBADAKİ SU BİTTİ

 

* Türkiye’nin büyüklüğündeki bir ülke için 4-5 milyar lira para değil. Gerekiyorsa para basacaksın, gerekiyorsa borç alacaksın. IMF’ye borç veren bir ülkenin nasıl para kaynağı olmaz? Tulumbadaki suyun bittiğini, IMF’e borç verdik palavralarını biliyoruz.

* Maske dağıtmayı beceremeyenler, bugün sosyal yardım dağıtmaya kalkıyor. Maske-kolonya dağıtamayanlar, fakir vatandaşa ev kal aç kal diye propaganda yapıyor.
 

* Çiftçiye acil ücretsiz tohum ve alım garantisi verilmeli. Hükümetin aldığı her kararı dikkatlice inceliyorum. Uygulamalar o kadar kötü ki…

 | 
 | 

Etiketler: / / /