Muharrem İnce: FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyorlar

Muharrem İnce: FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyorlar
5 Haziran 2018 16:18

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara Eryaman’daki mitinginin ardından bir benzin istasyonunda mola verdi.

 

 

 

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan İnce, “Başlarken bu iş ikinci tura kalır ikinci turda yarışırız diyordum. Şimdi aynı noktada değilim. 4 Mayıs’tan bugüne 1 ay oldu. Bugün 1. turda da bu işin olabileceğini o değişim ruhunu o dip dalganın günden güne geliştiğinin farkındayım. Bu olacak. Bir yeniliğe ihtiyaç var. Büyük sorunlar yorgun insanlarla çözülmez. Büyük sorunlar diri hareketlerle çözülür. Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunları yeni yüzlerle çözülür. Yeni umutlarla çözülür. Bu ruhu görüyorum bu bana büyük enerji veriyor. Benim vitamin hapları da bunlar zaten” diye konuştu.

 

 

 

“FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyorlar”

 

 

CEO telefonlarının dinlendiği yönündeki imalarının sorulması üzerine İnce, “Yüzde yüz dinliyorlar. Eski alışkanlıklar. FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyor” ifadelerini kullandı.

Parlamenter sisteme geçiş için 2 yıllık süre ifadesinin rahatsızlık oluşturduğunun hatırlatılması üzerine İnce, “Restorasyon süreci o kadar sürebilir. Bakalım kısaltmaya çalışırız ama 2 yıldan önce olacağını pek sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

“Bana göre 120 klasör Erdoğan’a göre 85 klasör”

 

 

Adalet Bakanlığında CHP’li heyetin Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili belgeleri incelediğinin ve kendisine bir rapor gelip gelmediğinin sorulması üzerine İnce, şöyle konuştu:

“Hayır daha henüz rapor gelmedi. Bana göre 120 klasör Erdoğan’a göre 85 klasör. Onu öyle 2 saatte inceleyebileceklerini sanmıyorum. Ama söylediğimin arkasındayım. İade talebi usulüne uygun değil.”