Muharrem İnce, Erdoğan’ın FETÖ sorusuna yanıt verdi!

Muharrem İnce, Erdoğan’ın FETÖ sorusuna yanıt verdi!
24 Mayıs 2018 15:42

İstanbul Barosu’nu ziyaret eden Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yaptığı “Muharrem İnce eğer FETÖ konusunda yaptığı açıklamada samimiyse, elindeki belgeleri MİT’le paylaşmalı” sözüne cevap verdi.

 

 

 

İnce “Sayın Erdoğan’da bal gibi biliyor ki Fetullah Gülen usulüne uygun istenmemiştir. ABD vermek istemiyor, Recep Tayyip Erdoğan almak istemiyor. Çünkü iade edildiğinde Fetullah Gülen anlatacak; ‘Beraber üniversiteleri şöyle kurduk, Bank Asya’yı şöyle kurduk, istediğim kişileri vali yaptılar, bunları istedim bakan yaptılar. Türkiye’ye beraber ihanet ettik. Ne zaman Türkiye’ye ihanet ederken kardeştik, ne zaman biz Erdoğan’a ihanet ettik o zaman hain olduk’ diyecektir. Bunu açıklayacaktır.” yorumunda bulundu.

 

 

“CUMHURBAŞKANI OLUNCA ABD BAHANE DE BULUNAMAYACAK”

 

 

İnce sözlerini şöyle sürdürdü “Onun için Amerika vermeyecek, Erdoğan almayacak. Biz ne yapacağız? Çok basit. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda ilk işimiz yargıyı düzeltmek. Beni yargılayabilecek yargıç istiyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda yargıtay ayağa kalkmayacak. Bu sistemi çok kısa sürede kuracağız. Sonra da Fetullah Gülen’i isteyip, Amerika’ya bahane bırakmayacağız. Barolar Birliği Başkanımızdan rica ettim grup başkan vekilimiz Özgür Özel bu konuda görevlidir. Uzman avukatlarımız ile birlikte gidip yakında belgeleri inceleyecekler. Usulune uygun mu istenmiş diye. Ama ben yüzde yüz eminim usulune uygun istenmedi”.