Muharrem İnce: Eğitimde 1+8+4 sistemi olacak

Muharrem İnce: Eğitimde 1+8+4 sistemi olacak
25 Mayıs 2018 09:05

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim süreci ve sonrasına dair bütün merak edilenleri CNN TÜRK’te canlı yayında değerlendirdi. Eğitim sisteminde yeni bir döneme başlanacağını ifade eden İnce, “4+4+4 sistemi devam etmeyecek. 16 yılda 6 bakan, 5 sınav değişikliği. Sınavda 9 ay kala bir değişiklik yapıldı. Eğitimde 1+8+4 sistemi olacak. Ayrıntılarını açıklayacağız” dedi.

 

 

CNN TÜRK’te yayınlanan, Başak Şengül moderatörlüğünde, gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Murat Çelik katıldığı Seçime Doğru Özel programında, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ

 

 

Eğitim sistemiyle ilgili yeni bir düzenlemenin şart olduğunu ifade eden İnce, “4+4+4 sistemi devam etmeyecek. 16 yılda 6 bakan, 5 sınav değişikliği. Sınavda 9 ay kala bi değişiklik yapıldı, 7 ay kala bir daha yapıldı… 2 ay kala da tarih değişikliği yapıldı. Neden çocukların sınav tarihini değiştiriyorsunuz? Seçimin tarihini değiştirin. Bir yanda sınav, bir yanda seçim… Hangisi daha değerli? Bence sınav daha değerli. Çocukların geleceği siyasetçilerin geleceğinden daha değerlidir. Önce çocuklar sonra biz. Eğitimde 1+8+4 sistemi olacak. Ayrıntılarını açıklayacağız. Asla dayatma olmayacak. Taraflarla masaya oturacağız. Siyasal uzlaşma sağlayacağız. Milli politikamız olacak. Sınav güvenilir, geçerli ve adil olacak. FETÖ ile AK Parti birlikte aynı bedende iki ruh gibilerdi. Birlikte yaptılar bunları. Bunu 2013’e kadar yaptılar. Komik bir şey söyleyeyim size; Bu resmi belgedir. 17-25 Aralık’tan sonra, FETÖ’cü okullara devlet 114 trilyon para harcadı. Ne zaman biliyor musunuz? Tarihini de söyleyeyim; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında. Bu benim soru önergem. Milli Eğitim Bakanlığı’nın cevabı. Henüz kapatılmamış. Ben sormuşum. Sayın Erdoğan 2001 yılında partiyi kurdun, partiyi kurmadan önce Fetullah Gülen’e ziyarette bulundun mu?” dedi.