Muharrem İnce, Diyarbakır yerine neden Hakkari’ye gidiyor?

Muharrem İnce, Diyarbakır yerine neden Hakkari’ye gidiyor?
9 Mayıs 2018 12:34

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yarıştaki diğer adaylara yönelik ziyaret turu çerçevesinde bugün HDP’li Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek. İnce’nin bu görüşmeden sonra Diyarbakır yerine Hakkari’de miting düzenlemesinin de gerekçesi belli oldu.

 

 

Bülent Mumay/ Cumhuriyet

 

 

İlk mitingini memleketi Yalova’da yapan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bu haftaki programı belli oldu. Bugün saat 16.00’da Edirne’de halkla buluşacak olan İnce, yarın Hakkari’de, cuma günü ise annesinin memleketi Rize’de miting düzenleyecek. Cumartesi Denizli, pazar günü ise Soma ve Manisa’da kampanyasını tanıtacak.

Muharrem İnce, bugün miting için gittiği Edirne’de tutuklu bulunan HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ı da cezaevinde ziyaret edecek. İnce’nin bu görüşmenin ardından Diyarbakır yerine neden Hakkari’yi tercih ettiği ise belli oldu. CHP kulislerinden alınan bilgilere göre miting programı yapılırken, Demirtaş’la görüşme sonrası rota Diyarbakır olarak belirlendi.

Ancak perşembe günü Diyarbakır’da oynanacak kupa finali nedeniyle İnce’nin Diyarbakır yerine Hakkari’yi seçtiği öğrenildi. İnce’nin, kupa finali için Diyarbakır’a gelmesi beklenen Erdoğan ile aynı gün miting düzenlememek için programını değiştirdiği ortaya çıktı.