Muharrem İnce: Cumhurbaşkanlığı kararnameleri akıl dışı

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanlığı kararnameleri akıl dışı
7 Ekim 2018 08:42

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini “akıl dışı” olarak tanımladı “Bu kararnamelerin yürürlüğünü durduracak tedbirler alınmalı, kanunlar çıkarılmalı” dedi.

 

 

 

 

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan ince, “Kendi iş ve işlemlerine çeki düzen vererek milletin önünü açması gerekenlerin, kötü yönetimle kamu kaynaklarının har vurup harman savurulduğunu” öne sürdü.

 

İnce paylaşımlarında şu görüşlere yer verdi: “Ekonominin kontrolden çıkmasının asıl sebebi olmasına rağmen, kendine çeki düzen vermeyi hiç düşünmeyen Kötü Yönetim, şimdi de piyasa ekonomisini içinden çıkılamayacak bir girdaba sokmaktadır. Piyasa ekonomisin etkin biçimde işleyebilmesinin, istihdam ve refah yaratabilmesinin en temel şartları olan sözleşme özgürlüğü ve mülkiyet hakkı, kamunun iş bilmez düzenlemeleriyle her gün biniz daha yaralanmaktadır. Korkarım çok yakın bir gelecekte, sağlıklı çalışan, elle tutulur bir şirket kalmayacaktır. Hukuk, bilim ve halkın yararı perspektifinden bakma kültürü olmayan Kötü Yönetim, kanunların cevaz vermediği her alanda Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile düzenlemeler yapmakta ve bunlarla ekonominin çarklanm işlemez hale getirmektedir. Daha geç olmadan, TBMM’de yer alan iktidar ve muhalefet partilerinin bu gidişata dur diyecek sesi çıkarmaları; hukuk sistemini harekete geçirerek, akıl dışı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin yürürlüğünü durduracak tedbirleri almaları, kanunları çıkarmaları gerekmektedir.” dedi.