Muharrem İnce CHP rozetini Kılıçdaroğlu’na teslim etti!

Muharrem İnce CHP rozetini Kılıçdaroğlu’na teslim etti!
4 Mayıs 2018 16:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin cumhurbaşkanı adayını resmen açıkladı Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla kürsüye gelen Muharrem İnce CHP rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu’na teslim etti.

 

İnce’nin konuşmasından satırbaşları:
Kendinden başka bir şey düşünmeyen bir insandan bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor? Türkiye tıpkı 1402’deki gibi fetret devri yaşadı. 24 Haziran’da fetret devri bitiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir. Şimdi bana “Senin tecrüben yetermi devleti yönetmeye” diyor. Tecrübeye bakarsa, askere gitseydik eğer ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Siyasettte ondan kıdemliyim.

Meclis’te sayısız oturuma katıldı. 1 Mart’ta Meclis’te oy kullanmış şeref milletvekiliyim ben. Sayın Erdoğan’ın Meclis’e ilk geldiği günü hatırlıyorum. Oy bile kullanamıyordu.

Mesele diplomaya gelirse 8 dönemdir transkripimi de ortaya koymaya hazırım.

Meydanlarda ekonomi konuşacağız, eğitim konuşacağız, tarım konuşacağız diye bekliyorum. Bunların yerine beni karalamaya çalışacaklarsa daniskasını yaparım. Bana “CHP’ye genel başkan olamadın, Türkiye’ye cumhurbaşkanı mı olacaksın?” diyorlar. Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’na belediye başkanı olamadı, Türkiye’ye başbakan oldu. Ben cumhurbaşkanı mı olamayacağım.
İki derdimiz var. Yüzde 51’i almak, iki yüzde yüzü tarafsız yönetmek. Terör nereden gelirse gelsin, ister FETÖ’den, ister PKK’dan, müdahale edeceğim.

İnce, “15 yaşındaydım Diyarbakır’da Ahmet Arif’i tanıdığımda” diyerek “Haberin var mı” şiirini okudu ve “54 yaşında aynı heyecanı taşıyorum” dedi.

Türkiye’nin CHP’ye hiç bukadar ihtiyacı olmamıştı.

Bugün benim doğum günüm. 54 yılı geride bıraktım. Hayatıma bundan sonra kendini vatana, millete adayan bir fani olarak mücadeleme devam edeceğim.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kavgadan, kindarlıktan bıkmış, işinin, aşının, çocuğunun derdine düşmüş halkımızı selamlıyorum. Sayın Genel Başkanımıza, milletimizin önünde, partimize ve ülkemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Tarihe not düşülek “Adalet Yürüyüşü”nü düzenlediği için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu ayakta alkışlıyorum. Kendine muhalif bir ismi cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir.

Tüm salon ayağa kalkarak Kılıçdaroğlu’nu alkışladı.

Geleceğimiz geri alacağız. Işığı yakmak görevimiz. Bizim derdimiz kavga değil, bizim derdimiz sorun çözmek. AKP-FETÖ ortaklığı Cumhuriyet’i rotasından çıkarmıştır. AYM, Anayasayı bir tarafa itmiştir. Yargı emir komuta altındadır. Troller yalan üretmek, pislik saçmaktadır. Gençlerimiz, akıllı evlatlarımız memleketi terk ediyor. Kendi çocukları bedelli askerlik yapıyor, bir de bedel ödeyerek askerlik yapan çocuklarımız var.

Kardeşlerim size sesleniyorum.

Bakın nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağım size anlatayım.

Benim doktor olmuş, mühendis olmuş öğrencilerim var. Hepsinde payım olduğunu düşünüyorum, hepsiyle gurur duyuyorum.

Notlarını değerlendirirken, adını görmeden okurdum kağıdı. Bana öğretmenlerim böyle öğretti. Bunlar ne yaptı? Üniversite kağıtlarını çaldırdı. Gençler size sesleniyorum. Çaldırmayacağım.

Bu ülkenin değerli avukatları, arabalarınızı hazırlayın. Her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim. Sandıkta oyları çaldırmayacağım.

Saray’a mı gidelim Çankaya’ya mı gidelim. Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim. Bilim yuvası yapacağım. Bir yiğit memleket kurtarır.

Kamuda yükselmeyi öyle bir sisteme bağlaycağız ki 100 yıl kimse değiştiremeyecek. Kimsenin Türk’lüğü, Kürt’lüğü ile ilgilenmeyeceğiz. Mesela veterinerden TÜBİTAK Başkanı yapmayacağız. Mesela parti il başkanından hakim, savcı yapmayacağız.