İnce’den Erdoğan’a: Amerika’daki lobi şirketlerine kaç para ödedin, o şirketlerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?

İnce’den Erdoğan’a: Amerika’daki lobi şirketlerine kaç para ödedin, o şirketlerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?
22 Mayıs 2018 14:46

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Düzce’e vatandaşlara hitap etti.

 

Düzce Tamam mı? ( Kalabalıktan ‘Tamam’ cevabı geliyor…)

Erdoğan’a iki sorum olacak. Bu sorulara cevap bekliyorum. Cumhurbaşkanlığının 2917 bütçesi Ocak ayı 15 milyon, Şubat 26, Mart 27 milyon, Nisan 27, Mayıs Haziran 26,Temmuz 32, Ağustos 26, Eylül 29, Ekim 24, Kasım 29, Aralık kaç para 359 milyon. Bu nedir? Cumhurbaşkanlığına ödenek ayrılmış. Sanki devlet malı deniz hikayesi var ya. Ey Erdoğan sen kimin parasını harcıyorsun? Yazık değil mi günah değil mi?

2007 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon 2014’te 199 milyon 2018’de 845 milyon. 2007’den 2018’e 25 kat artmış harcadığı para.
“PARA ÖDEDİĞİN KİŞİ NETANYAHU’NUN PARTİSİNE ÜYE OLAN KİŞİ Mİ?”

 

Sayın Erdoğan ikinci sorum şu: ABD’deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? Ödediğin paranın içinde o şirketlerinde Netenyahu’nun partisine üye olan kişi var mı? Sorularım gayet açık ve net. Neden biliyor musun devlet yönetimi ince iş ince.

24 Haziran’dan sonra ince eleyip sık dokuyacağız. Buradan da anlamadıysan İnce ayar yapacağız. Kamuda asla sağcı mı solcu mu diye bakmayacağız. Türbanlı-türbansız bunlara asla bakmayacağız. Sadece liyakat olacak. Kamuda yükselmenin temel kriteri liyakat olacak. Dün akşam bir genç kardeşimiz ağlattı beni. Asgari ücretli biri 50 lira yardım etmiş bana. Bunu kim bilir benim gibi Artvin, Borçka’da öğretmenlik yapan bilir.

Hep söylediğim bir laf vardı. Bu kampanyada da ne kadar haklı olduğumu gördüm. Bana şöhretli insan lazım değil. Bana büyük davaya inanmış insanlar lazım. Düzceli hemşerilerim, 24 Haziran’da Muharrem İnce Allah’ın izni milletin oyuyla cumhurbaşkanı Ağustos’ta fındık 15 lira isteyen alır istemeyen almaz. Kalırsa devlet alacak. Size söz veriyorum bir köylü çocuğu olarak, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz.
“DAMADIM BAKAN OLMAYACAK”

 

Benim farkım ne olacak? Ben size anlatayım:

1) Türbanlı-türbansız ayrımı olmayacak
2)İthal eden değil üreten Türkiye
3)Kural değişmeyecek iş adamı işe başladıktan sonra kurallar değişmeyecek
4)Sınav süreleri değişmeyecek. Üniversite sınavı. Gençler siz 24 Haziran’da sınava girecektiniz, şimdi kabine giriyorsunuz. Siz de bunları paketleyin. Benim dönemimde TEOG’u kaldırın, Başakşehir maçına gidin gibi açıklamalar olmayacak. Benim dönemimde halkın seçtiği belediye başkanına ‘istifa et’ baskısı olmayacak. Damadım bakan olmayacak. Oğlumun vakfı olmayacak. Dönemimde adil rekabet olacak. İhaleler peşkeş çekilmeyecek.
“MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞINDA ADALET OLACAK”

 

Sanayinin yüzde 21’i atıl durumda. Bunu harekete geçireceğiz. Bereketli topraklarımızı ekip biçeceğiz. En önemlisi de uzlaşmayı sağlayacağız. Barışacağız. Annelere, ülkücü kardeşlerime, Ak Partili, İYİ Partili, HDP’li, Saadet Parti’li annelere sesleniyorum. Sınav sistemi nasıl olacak? Masada AK Partililer, CHP’liler, ülkücüler oturacak. Eğitimde uzlaştıracağım. Bir model oluşturacağız sonra kim iktidara gelirse gelsin devam edecek. Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağım. Çocukların sınav kağıdını okurken şöyle yapardım; ismini kapatırdım. Adını görüp etkilenmeyeyim adil olayım diye böyle okurdum. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında adalet olacak.

 

“CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRMEK İÇİN TWEET ATAMAYAN GENÇ HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ”

 

Türkiye niye zenginleşemiyor? Bunu anlatayım. Tekstil, televizyon, otomobil üretiyoruz ama boşa çalışan kasnak gibiyiz. Niye para kazanamıyoruz? Marka yok marka. İtalyan elbisesine 15 bin lira veriyorlar aslında Türkiye’de üretiliyor. Bir otomobilden Türkiye 100 avro kazanıyor. Senin markan, teknolojin yok. Gençler tasarım, marka, teknolojiyle ilgilenecek. Özgür gençler ilgilenecek. Cumhurbaşkanını eleştirmek için tweet atamayan genç hiçbir şey yapamaz.
“GENÇLERE 500’ER LİRA BURS VERECEĞİZ”

 

Gençlere 2 burs vereceğiz. 500’er lira para vereceğiz. Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti verecek. Gençlere devlet yardım ettiğinde Erdoğan mı veriyor? Biz vermeyeceğiz. Devlet verecek devlet. Gençler, hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Siz talan ekonomisi değil, israf ekonomisi değil insaf ekonomisi, birlikte üreteceğiz. Gençler markada olmazsa arkada olursunuz.
“BUNU KAVRAYAMAZSAK 100 YIL GERİ KALIRIZ”

 

Önümüzdeki 4 yılda 16 yeni meslek çıkacak. Geleceğe sesleniyorum. Tezek, çöplük değil gelecek. Bunu konuşacağız. Şimdi endüstri 4.0 devri. Makina insan iletişimi. Aynı pandül üzerinde sana,bana farklı ürünler. Bunu kavrayamazsak 100 yıl geri kalırız.

Emekliler size sesleniyorum. 2008’den bu yana sürekli maaşınız düşüyor. Finlandiya’da en yüksek ile en düşük maaş arasında 2 kat fark var. Türkiye’de 840’a 9500. Yüzde 11 enflasyon, yüzde 20 işsizlik. Türkiye bunu kaldıramaz. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Ekonomiyi nasıl yöneteceksin diyor. Söyleyeyim.
“CUMHURBAŞKANI OLAYIM, BİR GÜNDE DOLAR DÜŞMEZSE BEN DE NEYİM”

 

1) Türkiye hukuk devleti olacak. Yatırımcı baktığında buraya yatırım yapabilirim diyecek. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi’ne davet etmeyeceğim. İsraf olmayacak. Kurallar değişmeyecek net olacak. Güven duyacak yabancı sermaye. 24’ünde cumhurbaşkanı olayım bir günde dolar düşmezse ben de neyim. Muharrem İnce’nin vaadi ne? Demokrasi, hukuk devleti. Hedefimiz AB’ye girmek. Onlara şunu diyeceğiz. Onların da bize ihtiyacı var. Genç nüfus olarak.

Muharrem İnce’den Erdoğan’a:

Sarayı da var güzel güzel

Uçakları da var güzel güzel

Ama içinde hiç sevgi yok.

O yüzden hiç şansı yok.

Kendimi size sizi Allah’a emanet ediyorum Düzce.

 

4

1 2 3

1

2

3

4


4 5 6

1 2 3