Muharrem İnce bu sözleri kime söyledi?

Muharrem İnce bu sözleri kime söyledi?
12 Mayıs 2018 08:11

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Rize’de vatandaşlara seslendi, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için vaatlerini sıraladı.

 

 

 

Burada dikkat çeken bir konuşma yapan İnce, “Hiç kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur” dedi. İnce o konuşmasının öncesinde şunları söyledi:

 

 

“Beni can kulağıyla dinleyin. Bundan yaklaşık 110 yıl önce. Rize’den Hüseyin diye bir genç adam Yemen’e gider. Hüseyin Yemen’den Mekke’ye gelir, hacı olur. Resmi kayıtlardaki adı da Hacı Hüseyin olur. Mekke’den sonra gelir Rize’ye ayakları yara içindedir. Çanakkale’ye asker toplanmaktadır, ayakları yara olduğu için harbe almazlar. 2 ay sonra ayakları iyileşir. Ben de gideceğim der. 4 çocuğunu öper, iskeleye iner. Büyük çocuğu uyanır, “Kardeşlerim” der, “Babamız gidiyor”. Babalarının yanına giderler, o der ki ben “Savaşa gidiyorum”. Hepsine hediye verir, en küçük kızına kalmaz. Ona da çakısını verir. O küçük kız o çakıyı 92 yıl taşır: O küçük kız çocuğu benim anneannem. Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı! Hiç kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur. Çakı burada!”

 

 

 

 

Muharrem İnce’nin bu sözleri, Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’e söylediği yorumları yapıldı. Perinçek, ikinci tura kalırsa HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiği gerekçesiyle İnce’ye destek vermeyeceklerini belirtmişti.

 

Perinçek, “Vatan Partisi hiçbir şekilde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacaktır. Biz Atlantik projelerinin peşine takılanlara, FETÖ projelerine ve PKK destekçilerine destek vermeyiz.’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bu da Vatan Partisinin Türk milletine sunduğu programında yazmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.