Muharrem İnce: Bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek!

Muharrem İnce: Bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek!
19 Haziran 2018 10:53

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimden galip çıkması halinde oluşturacağı Bakanlar Kurulu’na her kesimden temsilciler alacağını açıkladı.

 

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Kahramanmaraş’ta yurttaşlara seslendi. İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

 

 

-İlk kez herkes kazanacak: Bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek. Ne CHP’liler ne AK Partililer kaybedecek, ne ülkücüler ne solcular kaybedecek, herkesin kazanacağı bir seçim olacak bu. 4 Mayıs günü aday olduğumda parti rozetini çıkardım, Türk bayrağı taktım. O günden bugüne 43 gün geçti. 98. mitingim bu. ‘’Herkesi kucaklayan hepimizin cumhurbaşkanı’’ diyoruz ya, Allahın izni milletin isteğiyle seçildiğimde Bakanlar Kurulu’nu göreceksiniz. Sadece CHP’lilerden değil, her kesimden insanı Bakanlar Kurulu’na alacağım. Bir büyük uzlaşma, barışma, şemsiye… Bu büyük şemsiyenin altında bütün milletimizi buluşturacağım.

 

 

-Gelişemezsek 100 yıl fakirleşeceğiz: Dünya değişiyor, bu değişimi yakalayamazsak 100 yıl fakir kalacağız. Ben meydanlarda hak, hukuk, adalet diyorum. Biri de çıkmış çay, kek, oralet diyor. İki tane yalan göstereyim size. Bu millete bu yalanları rahat söyleyen birisi, her konuda yalanları kolaylıkla söyleyebilir. Bir general Erdoğan’ın iftar yemeğine gidiyor. Erdoğan beni eleştirirken, general de alkışlıyor. Ben de dedim ki; general alkışlayamaz onu hemen emekli ederim. Nasıl bir yalancı ki bu Erdoğan, Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz bir yalancı. Diyor ki ‘ben orduyu övüyordum onun için alkışladı.’ (Videoyu izleterek) Orduyu överken alkışlamıyor, beni eleştirirken alkışlıyor. Bu konuda bile yalan söylüyor. n Menü zenginleşiyor: Kıraathane açacağım dedi. Önce çay, kek dedi. Dedim ki menü zenginleşiyor. Çorba, Tatar böreği, Arnavut ciğeri falan devam edecek dedim. ‘Ben Tatar böreği demedim nereden uyduruyorsun’ diyor. (Video izleterek) Sen nasıl bir yalancısın ya? Kendi söylediğini bir gün sonra inkar ediyor.

 

 

-Camiden elini çek: Bir şeye çok üzüldüm. Diyor ki, ‘seçim yaklaştı İnce camilerden çıkmıyor’ diyor. ‘Senin seçimden önce camide bir fotoğrafın var mı’ diyor. Erdoğan, camiye fotoğraf çektirmeye değil Allah’a ibadet etmeye gidiyoruz. Camiye gitmemden niye rahatsız oluyorsun? Ben beş vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama 15 yaşımdan beri cuma namazı kılıyorum, saklı gizli bir şey değil ki bu. seçim dönemi yaptığım bir iş de değil. Arada bir tek sabah namazı kılarım, beş vakit de kılmıyorum. Sana mı soracağım camiye giderken? Rahatsız mı oldun camiye gittim diye? Sen Allah’ın tahsildarı mısın? Bir Müslüman başka bir Müslüman’ın camiye gittiğine mutlu olması lazım. Bu üzülüyor. Ayıp. Camiden elini çek. Orası meydanlarda konuşulacak yer değil.

 

 

-Putin seni kekliyor: Putin ona ‘’Büyük devletlerin böyle sarayları alameti farikadır’’ demiş. Rusya bizim kuzey komşumuzdu, şimdi bizim aynı zamanda güney komşumuz. Rusya her bir tarafımızı sarıyor, Putin Türkiye’nin etrafını sarmakla meşgul, Erdoğan’a da gaz veriyor, “Sen Saray’da oyalan” diyor. Aslında içinden gülüyor Putin. Putin diyor ki “Nükleer santral yapıp para alırım, seni de bir gazlarım, helal olsun büyük devletlerin böyle büyük sarayları olur.” Erdoğan, Putin seni kekliyor.

 

 

-90’ların simgesi orada: Bir baktım eski başbakanlardan Tansu Çiller de oraya gitmiş. Erdoğan sürekli 90’lara dönmekten söz ediyor, 90’ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Tansu Çiller’den medet umuyor O zaten başarılı olsaydı, partisini kalkındırırdı. Özetin özetinin söyleyeyim Tarzan zorda. Ama sakın ha şımarıklık yok, Allahın izniyle bu iş olacak