Muharrem İnce, bir yıl önce İş Bankası gerçeğini böyle anlatmıştı: Bankaların içini boşalttılar, Damada para lazım!

Muharrem İnce, bir yıl önce İş Bankası gerçeğini böyle anlatmıştı: Bankaların içini boşalttılar, Damada para lazım!
16 Şubat 2020 09:00

AKP iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda gelirleri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarılmak üzere CHP tarafından temsil edilen İş Bankası’ndaki yüzde 28,09’luk hissenin, Hazine’ye devrini bir kez daha gündemine aldı.

 

 

Geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki “CHP hisselerinin” Hazine’ye devri konusunda yasal düzenleme için çalışma yapmak üzere bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

 

Bu gelişmeler Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 31 Mart seçimleri öncesi 17 Şubat 2019’da CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz’ın salon toplantısında yaptığı konuşmayı akla getirdi.

 

 

İnce, “Niye İş Bankası’nı istiyor? anlatayım” diyerek şunları söylemişti: Medya patronlarına kredi veren Vakıfbank’ı bitirdiler. Halk Bankası’nı Zarrab bitirdi. Ziraat Bankasını futbol kulüplerine, gazete patronlarına dışardan para toplayıp kredi verdiler. Bankaların içini boşalttılar. İş Bankası karlı bir kuruluş. Çünkü İş Bankası soyulmuyor. Damada para lazım. Orayı da istiyor”

 

 

İşte İnce’nin Fatsa’da yaptığı o konuşma: