Muharrem İnce: Başlattığımız hareketin adı ‘Bin Günde Memleket’ hareketi!

Muharrem İnce: Başlattığımız hareketin adı ‘Bin Günde Memleket’ hareketi!
14 Ağustos 2020 09:00

CHP’den ayrılıp parti kuracağı iddia edilen ancak “Yeni bir hareket başlatıyorum” diyen Muharrem İnce canlı yayında açıklamalarda bulundu.

 

 

Pazar günü yeğeninin düğünü öncesi basın mensuplarına “Herkes eteğindeki taşı döksün. Önümüzdeki hafta basın toplantısı düzenleyeceğim” diyen CHP’li Muharrem İnce, Ankara’da kameraların karşısına geçti.

 

 

Konuşmasına Ahmed Arif’in “Hasretinden prangalar eskittim” şiiriyle başlayan Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

– Türkiye’yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Türkiye’nin iktidar ve muhalefet sorunu aynı anda vardır. Bu kötü gidişattan CHP de nasibini almıştır. CHP tarihinde ilk defa grup başkanvekilleri seçimle gelmiyor. CHP ile özdeşleşmiş ön seçim artık yok.

– CHP önce kendi gücüne, kendi evlatlarına güvenmelidir. CHP İçişleri’de dilekçeyle başvurarak kurulmuş parti değildir. CHP’den ayrılsam bile CHP’yi kurtarmak için ayrılırım. Tıpkı Atatürk’ün İstanbul’u kurtarmak için Ankara’ya gitmesi gibi…

– Türkiye’nin sorununu ne tek adam iktidarı, ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye seçeneksiz değildir, Saray rejimine mahkum değildir.

 

 

1000 GÜNDE MEMLEKET HAREKETİ
– CHP’den ayrılsam bile partiyi kurtarmak için ayrılırım. Biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Bugün başlattığım hareketin adı 1000 Günde Memleket Hareketi‘dir.

– Bu hareket gücünü, yönünü, finansmanını milletten alacak. Bu hareketi 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta başlatacağız.

– Dolar 7,20’leri aşarken, hukuk çökmüşken, bu millet acılarla boğuşurken yola çıkmanın tam zamanıdır. 4 Eylül’de memleket hareketini başlatacağız. Bu toprakların en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizim hareketimizde Atatürk düşmanlarına yer olmayacaktır.

– Bin günde memleket hareketi endüstri 5.0’ı izleyecek, uygulayacak, gençlerin yenilikçi düşüncelerine öncelik verecektir. Bütün bu anlattıklarımın içinde bir Cumhuriyet öğretmeninin haklı talepleri vardır. Yakında alanınında uzman arkadaşlarımızla yollara düşeceğiz.

 

 

TÜRKİYE ZOR DURUMDA
– Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini, yaşıyor. 18 yıllık iktidar, Türkiye’nin sorunlarını çözmediği gibi yeni sorunları da maalesef eklemiştir.

– Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkenin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Yargı bağımsızlığı kalmadığı gibi mülk çökmüştür.

– Yargı iktidarın sopası haline gelmiş, yargısız infazlar yerini yargı yoluyla infazlara bırakmıştır.

– Devlette kurum ve kurallar çökmüş, tek adamın buyruklarını uygulayan bir mekanizma ortaya çıkmıştır.