Muharrem İnce, 81 ilden sonra 100 ilçe ve 1000 köyü ziyaret edecek!

Muharrem İnce, 81 ilden sonra 100 ilçe ve 1000 köyü ziyaret edecek!
5 Ekim 2020 11:20

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin cmhurbaşkanı adayı olan eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti kuracağı iddialarının ardından “Memleket Hareketi” adı verilen bir oluşum başlattı.

 

 

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre ilk olarak 4 Eylül 2020 günü Sivas’tan olmak üzere il ziyaretlerine başlayan İnce’nin yılbaşına kadar 81 ili ziyaretini tamamlamayı planladığı belirtildi.

 

İnce, “Hareket ilgi görmedi” iddialarına ne cevap veriyor?

 

Bazı çevreler, İnce’nin ziyaretlerinde yeterli ilgiyi görmediğini öne sürmüştü.

İnce’nin ise yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde “Siyasi partiler sahayı boş bırakmış, toplumun taleplerini duymuyor. İnsanlar arayışta” diyerek gördüğü ilgiden memnun olduğunu söylediği öne sürüldü.

 

Ziyaretlerde kalabalıkların toplanmamasını pandemi nedeniyle çekingenliğe bağladı

 

İnce’nin ziyaretlerinde kalabalıkların toplanmamasını pandemi nedeniyle duyulan çekingenliğe bağladığı, bu nedenle miting gibi etkinlikler yerine esnaf ziyaretlerine ve vatandaşlarla sokakta birebir görüşmelere ağırlık verdiğini söylediği kaydedildi.

 

Şu ana kadar çoğunluğu Güneydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz, Güney Marmara ve İç Ege ile Batı İç Anadolu bölgelerinde yer alan 24 ili ziyaret eden İnce ve ekibinin il ziyaretleri sonrası için de plan yapmaya başladığı iddia edildi.

 

Köy ziyaretlerine Toroslar’dan başlanacak

 

İlk yapılan planlamalara göre il ziyaretlerinin ardından 100 büyük ilçe ile 1000 köyün de ziyaret edilmesinin planlandığı öne sürüldü.

İddialara göre yine konjönktüre bağlı olarak o günün koşullarında bir değişiklik olmaması halinde köy ziyaretlerine Atatürk’ün de çok önemsediği Toros Dağları’ndaki Yörük köylerinden başlanmasının düşünüldüğü de ileri sürüldü.

 

Ankette yüzde 5.9’un “Kesin oy veririm” dediği iddia edildi

 

Son olarak İnce’nin kendisine ulaşan anket sonuçlarına göre parti kurması halinde “Kesin oy veririm” diyenlerin oranının yüzde 5.9 olduğunu, “Oy verebilirim” diyenlerle birlikte bu oranın yüzde 14’e ulaştığını öne sürdüğü kaydedildi.