Kılıçdaroğlu’na son çağrı: Kurultayı topla

Kılıçdaroğlu’na son çağrı: Kurultayı topla
14 Ağustos 2018 10:15

Haftasonu Ankara’da toplanan CHP’li muhalifler deklarasyon yayımladı: Olağanüstü kurultayın toplanması zorunlu ve ertelenemez hale geldi.
CHP’de 24 Haziran sonrası Muharrem İnce’nin başını çektiği muhalifler, kurultay taleplerinin peşini bırakmıyor. Hafta sonunda Ankara’da toplanan muhalifler yol haritasını netleştirdi.

 

GENEL MERKEZE SON ÇAĞRI
Muhaliflerin toplantısında alınan kararlar ise dün genel merkeze karşı ‘kurultayı toplaması’ çağrısının da yer aldığı bir deklarasyonla kamuoyuna duyuruldu. Deklarasyonda “Değişim ve Umut Kurultayı için Ankara’daki toplantıya katılan CHP kurultay delegelerinin oy birliğiyle almış olduğu karardır” başlığıyla genel merkeze kurultay çağrısı yapıldı.

 

Deklarasyonda şöyle denildi:

 

“Olağanüstü kurultayın yapılması için sayısal yeterlilik sağlanmış, siyasal irade ortaya konulmuştur. Bununla birlikte asıl tartışmanın sayısal yeterlilik olmadığı, siyasal ve politik olarak alınan tutumun ve iradenin asıl tartışma konusu olarak ele alınması gerektiği vurgulanmıştır. Değişim ve Umut talebiyle olağanüstü kurultayın toplanması zorunlu ve ertelenemez hale gelmiştir. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü kurultay çağrısıyla açığa çıkan bu sayısal ve siyasal iradenin demokratik ve meşru talebini çok geç olmadan yerine getirmelidir. Olağanüstü kurultay bir an evvel toplanmalıdır.”

 

 

Muhaliflerin deklarasyonunda ‘partiyi yargıda tartıştırmayacakları’ sözünün sonuna kadar arkasında duracakları vurgulanırken genel merkezin olağanüstü kurultay çağrısı yapmaması halinde tüzük kurultayı da dahil parti tüzüğünün verdiği tüm demokratik hakların kullanılacağı bildirildi.

 

 

Kulislerde muhaliflerin genel merkeze Kurban Bayramı’na kadar süre tanıdıkları belirtilirken imza toplama girişimini ise bayramdan sonra başlatacakları dile getiriliyor.