Muhalif komutanın vurulmasında çelişkili iddialar

Muhalif komutanın vurulmasında çelişkili iddialar
20 Ekim 2014 18:21

Şanlıurfa’da, Suriyeli muhalif Thuvar Rakka örgütü komutanı Ebu İsa’nın, geçen cuma günü IŞİD militanlarınca kaçırılırken vurulmasına ilişkin ortaya atılan iddialar, kentteki güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Bacaklarından tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralanan Ebu İsa, hastanede tedavi ediliyor. Olayla ilgili geniş soruşturma yürütülürken, iddia edildiği gibi kimsenin gözaltında olmadığını ve muhalif komutan ile oğlunun birbirinden çelişkili ifadeler vermesinin güvenlik güçlerinin araştırmasını zorlaştırdığı bildirildi.

 

 
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, bugünkü sayısında IŞİD’in Suriyeli muhalif örgüt komutanlarından Ebu İsa’yı kaçırmaya çalıştığına ilişkin haber yayımladı. Gazetenin haberinin duyulmasının ardından gözlerin çevrildiği Şanlıurfa’da, güvenlik güçleri olayı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı. Şu ana kadar muhalif liderin kaçırılmasına ilişkin iddiaların kayıtlara yansımadığı ortaya çıkarken, güvenlik güçleri iddiaları araştırmaya başladı.

 

 

NEREDE VURULDUĞU BELLİ DEĞİL

 

 

Yapılan araştırmada IŞİD militanlarınca kaçırılmak istenirken vurulduğu öne sürülen muhalif komutan Ebu İsa’nın izine kentte adı açıklanmayan bir hastanede ulaşıldı. Burada her iki bacağından tabancayla vurulduğu belirlenen Ebu İsa’nın tedavisinin sürdüğü belirlendi. Polisin bilgisine başvurduğu Ebu İsa, tanımadığı kişilerce kaçırılmak istendiğini ve Akçakale ilçesinin sınır bölgesinde güvenlik güçlerinin fark edilmesi üzerine vurulduğunu ve yine tanımadığı bir kişi tarafından hastaneye getirildiğini söyledi. Ebu İsa, polislere kendisini kaçıran kişilerin kim olduğunu bilmediğini ifade ederken, olayı IŞİD örgütü militanlarının yapıp yapmadığı konusunda da bir şey diyemeyeceğini söyledi.

 

 

OĞLU AYRI İFADE VERDİ

 

 

Soruşturmayı derinleştiren polis, kaçırılmak istenirken vurulduğu öne sürülen Ebu İsa’nın yanında olduğu söylenen oğlu Ammar’a ise Suriye sınırındaki Akçakale’de ulaşıldı. Bilgisine başvurulan Ammar ise babasının kent merkezinde tanımadıkları bir bölgede IŞİD militanı olan 4 kişi tarafından kaçırılmak istendiğini ve babasının vurulduğunu öne sürdü.

 

 

IŞİD örgütünün Suriye’de kendilerine karşı verdiği mücadele nedeniyle babasının başına 500 bin dolar ödül koyduğu iddiasında bulunan Ammar, “Babamla birlikte kent merkezindeki hastane yakınlarında bizi kaçırmaya kalktılar. Biz otomobille kaçtık ve bu sırada önümüzü kesen kişiler babama ateş ederek kaçtı. Sonra babamı hastaneye götürdük.”

 

 

ALACAK MESELESİ Mİ?

 

 

Haberde iddia edildiği gibi kimsenin gözaltına alınmadığını açıklayan güvenlik güçleri, muhalif komutan baba ile oğlunun çelişkili ifadesinin ardından araştırmasını derinleştirdi. Daha önce de Şanlıurfa’ya birçok kez gelen Ebu İsa’nın savaş nedeniyle kaçarak kente yerleşen bazı kişilerle arasında alacak meselesi bulunduğu öne sürüldü. Güvenlik güçleri, gazetenin haberinde kaynak olarak gösterilen muhalif komutanın yardımcısı olarak tanıtılan Ahmet Abdulkadir’e ise henüz ulaşılamadığını kaydetti.