Muhalefetten AK Parti’ye tepki: Belediyeler ‘devlet imkânları’ vaadiyle transfer ediliyor

Muhalefetten AK Parti’ye tepki: Belediyeler ‘devlet imkânları’ vaadiyle transfer ediliyor
15 Ocak 2020 10:12

AK Parti’nin dün gerçekleştirilen Meclis Grup Toplantısında “transfer olacağı öne sürülen yüz belediye başkanından” beşine rozet takıldı. Muhalefet parti sözcüleri, devletin imkanlarını kullandırma vaadiyle belediye başkanlarına baskı yapıldığını ifade ederek AK Parti’ye tepki gösterdi.

 

 
Kayseri İncesu ilçesinin İyi Partili Belediye Başkanı Mustafa İlmek rozet takılan ilk isim oldu. İlmek’in yanı sıra Osmaniye Hasanbeyli’nin SP’li Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu, Osmaniye Böcekli Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Doğan Öztürk ile bağımsız olarak seçilen Elazığ Keban Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ve Erzurum’un Olur ilçesinin Belediye Başkanı Sıddık Demircan, AK Parti’ye katıldı.

 

CHP’Lİ ÖZKOÇ: MİLLET İRADESİNE SAYGISIZLIK

 
Muhalefet partilerinden seçilen ya da bağımsız yüz dolayındaki belediye başkanının AK Parti’ye geçeceğine yönelik iddiaları değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Millet iradesine saygı duymayan bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile karşı karşıyayız” dedi.

 

CHP’li Özkoç, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Seçimlerde Devletin bütün imkanlarını kullandılar fakat tüm bunlara rağmen halkımız AKP’nin 18 yıllık iktidarından yorulduğunu ortaya koydu. AKP iktidarı ve Genel Başkanı, devletin imkanlarını elinde bulundurduğu için muhalif belediye başkanlarının hizmet yapmasını engelleyecek girişimlerde bulundu. Gücü az, ekonomik sıkıntılar içerisinde olan belediye başkanlarını köşeye sıkıştırdı, onları çaresiz bıraktı. Parti değiştirmeleri durumunda devletin imkanlarından yararlanabileceklerini bildirdi. Bu anlayış, çirkin, yakışıksız ve antidemokratiktir” dedi.

 

İYİ PARTİ’DEN “ANTİ-DEMOKRATİK” TRANSFERLER YORUMU

 
İyi Partili Feridun Bahşi de AK Parti’nin belediye başkanı transferlerini “anti demokratik” bulduğunu bildirdi. AK Parti’nin her dönem böyle girişimlerde bulunduğunu ancak halkta karşılık bulmadığını ifade eden Bahşi, “AKP, her zamanki gibi kendisinden olmayana mobbing uyguluyor. Yatırımlarla ilgili hak edilen ödenekleri belediyelere göndermiyor. Belediyelerin hizmet yapmalarını engelleyici baskıyı kurmaya çalışıyor. Toplamda yüz belediye başkanını transfer edeceği iddialarını gerçekçi bulmuyorum. Onuru ile siyaset yapan belediye başkanlarımız bu oyuna gelmeyecektir” diye konuştu.