Muhalefette kazan kaynıyor!

Muhalefette kazan kaynıyor!
26 Mayıs 2016 14:53

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bu sözlerle uyardı: Türkiye elden gidiyor CHP’de değişim lazım

 

 

 

Kılıçdaroğlu’na bayrak açan İnce, “Muhafazakarlarla ve Kürtlerle barışabiliriz. Bu sayede CHP silkinebilir Köprüden önce bir son çıkış hâlâ var” diye konuştu…
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önceki gece CNN Türk’te katıldığı canlı yayında partisinde umut görmediğini belirterek değişim istedi. Partisinin muhafazakarlarla ve Kürtlerle barışması gerektiğini söyleyen İnce, “CHP’nin buradan çıkış kapısı olması gerekir. Ülke elden gidiyor. Uyarı görevimi yapıyorum. Hâlâ diyorum ki köprüden önce son çıkış var. Muhafazarkârlar, Kürtlerle banşabiliriz. CHP’nin silkinmesini yapanz. CHP değil de MHP bunu başarırsa göreceğiz gelecekte olacaklar. Bu durumda CHP’den MHP’ye oy kayması olacak. Çıkın sokağa sorun” diye konuştu.

 

 

İnce, dokunulmaklıklar konusunda HDP’nin,peşine gidilmemesi gerektiğini de vurgulayarak “Dokunulmazlığı gerekirse CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürür” sözlerini sarf etti.

 

 

 

Meral Akşener, Yargıtay kararını böyle değerlendirdi;
“Ülkücü irade kurultay günü geldiğinde en hayırlı kararı verecek”

 

 

MHP Genel Başkan adayı Akşener, “Ülkemizin üzerinde oluşturulan o şeffaf camı çatlattık. Hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz” dedi.

 

 

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Habertürk kanalında Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek” programına konuk oldu. Kurultay tartışmalarına ilişkin “Ülkücüler hakkını arayan bir resim ortaya koydu” diyen Akşener, “Biz kendi iç meselemiz gibi kongre yapmaya çalışırken bir taraftan da AK Parti’nin iç işi olmuşuz, bunu anladık ama bir diğer taraftan da ülkemizin üzerinde, insanımızın üzerinde oluşturulan o şeffaf camı çatlattık. Yani 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nde alman kararlar. O gün beni arayanların sesindeki heyecanı anlatmam mümkün değil. İçişleri Bakanlığı’na atandığım gün bu kadar aranmamıştım” dedi.
BİZE PARALEL DİYENLER YAMUK’

 

 

Paralelci olduğu iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, şöyle devam etti: “Bizim partimizde şöyle bir özellik vardır.
Bir numaralı sandalye hariç her yere aday olabilirsiniz. O koltuğa aday olursanız CIA, MOSSAD ajanı olursunuz. Dolayısıyla bizlere paralel diyenlerin kendileri yamuk…” Kendisini genel başkan adaylığına iten nedenlerin ne olduğu da sorulan Akşener, “1 Kasım seçim sonuçlarının getirdiği travmatik bir durum oldu. Nasıl olur da 5 ayda 40 milletvekili ve 2 milyona yalan bir oy gider. Bunun tartışılması lazım. Biz 548 delege adına verdiğimiz bu hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz. Onları mahcup etmedik. Memleketimize, partimize hayırlı uğurlu olsun. Kongrede ülkücü irade kararını verecektir” dedi.