Muhalefet zamanı altın olarak kullanırsa…

Muhalefet zamanı altın olarak kullanırsa…
20 Nisan 2017 17:30

Bugün en önemli konu Erdoğan’ın ve partisinin kendisine bağlı olan kesimlerinin ne yapacağından ziyade….

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Büyük baskılar ve propoganda koşullarının olağanüstü eşitsizliğine rağmen yüzde 49 oranında hayır diyen halkın demokrasiye sahip çıkan bu tutumunun 2019’a nasıl evrileceği ve bu evrilme esnasında CHP ve MHP’nin hangi politikalarla seçmene kalben ve zihnen ulaşarak Türkiye’yi koruyabileceğidir.

 
Bu kapsamda MHP için konuşursak MHP’li muhaliflerin olağanüstü bir kongre toplayabilmesi gerçekçi görünmüyor zira siyasi iktidara göbeğinden bağlı mahkemeler geçtiğimiz yıllarda verdikleri kararların aynısını verecektir.

 
Buna rağmen ama MHP’li muhalifler 2018’deki olağan MHP kongresini bekleyebilir ve o kongrede sonuç alabilirler muhtemelen.

 
Ki, macun tüpten çıktı mı bir daha geri girmez.

 
16 Nisan’da büyük çoğunluğu hayır diyen MHP seçmeni 2019’de neden evet desin Bahçeli ve Erdoğan’a.

 
2019’a yaklaşık 2.5 sene var ve bu 2.5 senenin Bahçeli ve Erdoğan açısından sorunsuz geçeceğini düşünmek mümkün değil.

 
Hem Bahçeli Erdoğan’a karşı bu çizgide gidemez, hayat çünkü çok karışık.

 
Geçen hafta çıkan eyalet tartışması gibi on türlü mesele çıkar.

 
Bahçeli, ayrıca olağanüstü hali tepe tepe kullanan ve kış lastiğine kadar müdahale eden Erdoğan’a destek verdiği için herhalde bu şartlarda bile yarı yarıya hayır diyen Türk halkının gönlüne 2019’a kadar geçecek sürede giremez.

 
Erdoğan ise, bu siyasi koşullarda bir daha 57. Hükümetin bıraktığı AB ve ona (da) bağlı ekonomik yükselişe bir daha asla ulaşamaz.

 
Kızgınlık, muhalefeti bastırma, polisi olanca vatandaşın üstüne salma ile herhalde 2019’da demokrasi kahramanı baba imajı yaratamaz seçmende.

 
Bu durumda Türkiye’de yaşayan halkın tümünün kültürel değerleri kapsamında onlarda tepki yaratmayacak yeni bir CHP ve yeni bir MHP olursa biz acaba bu vatanı yeniden yükseltemez miyiz?

 
Kanımca bu vatan yeniden yükselir siyasi olarak.

 
Yeter ki, CHP yeni bir yönetime kavuşsun ve yeter ki MHP tabanı vatana ve demokrasiye bağlılığı bun auygun bir parti yönetimi ile taçlandırsın.

 
Yeter ki kendi koltuğunu düşünmeyi hayatına baz yapanlar değil, Türkiye’yi aşk ile yeniden yükseltmek için kalp çarpıtan ve beyin çalıştıranlar olsun dümende.

 
TRUMP VE 160 ABD ŞİRKETİ

 
Dün ABD’de aralarında Google, Facebook, Microsoft gibi devlerin de bulunduğu 160 şirket Trump’ın 7 Müslüman ülkeden kişilerin ABD’ye girmesini yasaklamak istemesine karşı, bunun anayasa açısından doğru olmamasının yanı sıra aynı zamanda ABD’nin ekonomik çıkarlarını de zedeleyeceği yönünde ortak açıklama yaptılar.

 
Var mı, olur muydu Türkiye’de Erdoğan başkan olduğunda veya olmadan şimdi 160’ı bırakın 50 tane şirketin Erdoğan’ın politikaların akarşı ortak açıklama yapması?

 
Yok ve olmazdı da.

 
Çünkü bunu yaptıklarında şirketlerinin batırılması için neler yapılacağını bilir, bundan dolayı korkarlar/dı.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları
Özel daha o gün tepki vermiş Köksal’a