‘Muhalefet kazanmaya çok yakın’

‘Muhalefet kazanmaya çok yakın’
15 Mart 2019 11:42

Türkiye’deki yerel seçimler dış basının da ilgisini çekiyor. Middle East Eye isimli haber sitesi Türkiye gazetesi yazarı Nebi Miş ve AKP’li kaynaklara dayandırdığı haberde, “Muhalefet kazanmaya ilk kez bu kadar yakın” ifadesini kullandı.

 

 

Middle East Eye isimli haber sitesi, Türkiye gazetesi yazarı Nebi Miş ve ismini vermediği AKP’ye yakın iki ayrı kaynağa dayandırdığı haberde ilginç ifadelere yer verdi. Erdoğan’ın yaşanan her olumsuzluğa karşın muhalefeti yenme planının olduğuna vurgu yapılan haberde, “Yerel seçimler, yerleşim yerlerinin altyapıları ve çevre sorunları ile ilgilidir. Ancak Erdoğan, ‘ulusun hayatta kalması’ ile ilgili mesajlar vererek, yerel seçimlere de milliyetçi bir bakış açısı getirdi.” ifadeleri kullanıldı.

 

“İMAMOĞLU’NUN AVANTAJI TEMİZ GEÇMİŞİ”

 

Haberde, AKP’nin eski bir stratejisti olduğu söylenen ancak ismi verilmeyen kişi, Ekrem İmamoğlu’nun en büyük avantajını, yerel bir siyasetçi olarak geçmişi temiz bir sayfaya sahip olması olarak açıklarken, “İnsanlar onu çok iyi tanımıyor olabilir. Ama bu durum bazen de çok faydalıdır.” açıklamasını yaptı. Yine ismi verilmeyen ve AKP’ye yakın olarak açıklanan başka bir kişinin ise, “Erdoğan bu kez ekonomik sorunlarla da yarışıyor. Muhalefet kazanmaya, hiç bu kadar yakın olmamıştı” ifadelerine yer verildi.

 

“ERDOĞAN AKP’Lİ KARARSIZLARIN PEŞİNDE”

 

Haberde, Türkiye gazetesi yazarlığının yanında, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Siyaset Araştırmaları Direktörü olan Nebi Miş’in açıklamalarına da yer verildi. Nebi Miş’in, Erdoğan’ın geçmişte AKP’ye oy veren karasız seçmenleri kazanmaya çalıştığını, bu nedenle iller hatta İstanbul ve Ankara’nın birçok ilçesinde mitingler düzenlediği yönündeki analizine dikkat çekildi.