Muğla Bozburun’da deniz kirletiliyor

Muğla Bozburun’da deniz kirletiliyor
21 Nisan 2019 09:04

Muğla, Marmaris’in turistik yeri Bozburun’a gelenler motel ve apartların önündeki deniz kıyısının kirlendiğini fark etti. Denizin kirletilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgilenmesini istedi.

 

 

 

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’ndeki motel, apart ve pansiyonların bulunduğu sahil kesiminde denize bırakılan beyaz renkli atık denizin kirlenmesine neden oldu. Bölgeye hafta sonu tatil için gelenler görüntü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Özellikle yaz aylarında yer bulmanın zorlaştığı, temiz deniziyle büyük beğeni kazanan Bozburun’da denize nereden geldiği belli olmayan beyaz sıvının kim ya da kimler tarafından bırakıldığı anlaşılamadı.

 

“YAZIK EDİLİYOR”

 

Vatandaşlar konuyu zabıta ekibine bildirdi. Kirliliği görüntüleyen Marmaris’te yaşayan Çağın Çağrı “Havanın güzel olmasını fırsat bilerek iki günlüğüne tatile geldik. Denize girmeyi tasarlıyorduk ki birden bire denize beyaz bir sıvının aktığını gördük. Durumu yetkilileri bildirdik ama bütün keyfimiz kaçtı ve denize girmeden geri dönmek zorunda kaldık. Bu kadar güzel bir denize sahip Bozburun’a yazık ediliyor” dedi.

 

Kaynak: Mustafa SARIİPEK / Muğla/Sözcü

Muğla Bozburun’da deniz kirletiliyor