Müge Anlı’nın çalışanları resmen işten çıkarıldı!

Müge Anlı’nın çalışanları resmen işten çıkarıldı!
11 Nisan 2020 09:36

Hayranları Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ne zaman başlayacak? Müge Anlı ekranlara dönecek mi? sorularının yanıtlarını ararken Mavi Klaket Yapım, daha önceki iddiaları yalanlamasına rağmen sözleşmelerinin bitimine 3 ay kalan çalışanların dün (10 Nisan 2020) itibariyle işten çıkarıldıklarını çalışanlarına bildirdi. Halbuki Cumhurbaşkanlığı tarafından işten çıkartmalar 3 ay boyunca yasaklanmıştı.

 

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ekipte korona virüs vakası görülmemesine rağmen Müge Anlı’nın yayın yapmama kararı sonrası bant yayınlara geçti. Programın bant yayınlara geçmesi ile Mavi Klaket Yapım’ın 50 çalışanını işten çıkardığı iddia edildi.

 

DÜN İTİBARİYLE İŞTEN ÇIKARILDILAR

 

Yapım şirketi yaptığı açıklama ile böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylerken iddiaları reddetti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan yeni torba yasa ile işten çıkartmalar 3 ay boyunca yasaklanmasına rağmen şirket, sözleşmelerinin bitimine 3 ay kalan çalışanların dün (10 Nisan 2020) itibariyle işten çıkarıldıklarını çalışanlarına bildirdi.

MÜGE ANLI EKİBİNİN ARKASINDA DURMADI

 

Şirketin ani bir kararıyla işten çıkartılan çalışanların şu an hiçbir sosyal hakkı bulunmuyor. Sigortaları kesilen, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına yönelik sözleşmeleri feshedilen çalışanlar ise Müge Anlı’nın arkalarında durmamasından şikayetçi. Mağduriyetlerini dile getiren çalışanlara işsizlik maaşına başvurun denilirken şirket bu çalışanlar tarafından çekilen bant yayınlardan da gelir elde etmeye devam edecek.

d95f514b-8570-42ed-bf25-87cb20f3f125