Müdür atamaları yandaş sendikadan

Müdür atamaları yandaş sendikadan
23 Ekim 2014 17:43

Batman’da okul ve kurum müdürlerini mülakatla belirleyecek komisyonun başında iktidara yakın sendikadan atanan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özperk olduğu ortaya çıktı.

 

 

Batman’da okul ve kurumlara mülakatla atanacak okul müdürlerinin Eğitim Bir Sen’in kentte 9 yıl süreyle başkanlığını yapan Mehmet Şafi Özperk’in başındaki komisyonla belirlendiği ortaya çıktı.

Mehmet Şafi Özperk, Batman’da öğretmenlik yaparken aynı zamanda iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’in başkanlığını yaptı. Sendikal çalışmalar yürüten Özperk, geçen temmuz ayında Batman İl Milli Eğitim Müdürülüğü’ne Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kısa süre sonra yönetici atamalarında değişiklik yapıldı. Okul ve kurum müdürlerini sınav yerine mülakatla atama değişikliği getirildi.

 

 

520 EĞİTİMCİ BAŞVURDU

 
Batman’da 16 Ekim’de başlayıp yarın sona erecek mülakatları yapan komisyonun başında kısa süre önce Müdür Yardımcısı olan Mehmet Şafi Özperk’in olduğu ortaya çıktı. Özperk’in, müdür olmak için başvuran 520 eğitimciyi mülakat sonucu eleyip, göreve atayacak bir komisyonun başında olması tepkiye neden oldu.

 

 

‘HAKSIZLIĞI KABUL ETMEYİZ’

 
Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay, “İdareci atamalarından önce Mehmet Şafi Özperk müdür yardımcılığı görevine getirtildi. Yandaş bir sendikanın müdürünün Milli Eğitim’e atanması çok yanlış” ifadelerini kullanana Turay şöyle devam etti:

 

 

“Bu yetmez gibi şimdi mülakatları yapan komisyonun başında aynı isim var. Eğitim Bir Sen’li olup daha önce benzer şekilde atanan şube müdürleri var. Sınavla idareci olmaya haz kazanıp bir yıl boyunca görevlendirilmeyen eğitimciler dururken Milli Eğitim’de bu şekilde kadrolaşma yaşanıyor. Biz buna karşı gerek hukuki gerek fiili mücadelemizi vereceğiz. Sadece Eğitim Sen üyeleri için değil, bütün hakkı gasp edilen eğitimciler için bunu yapacağız.”

 

 

Kaynak: Birgün / Serbay Mansuroğlu