Mucize çayda saklı şifa!

Mucize çayda saklı şifa!
10 Ekim 2016 09:09

Değerli okuyucular! Halkın Habercisi Site ailesi olarak: Şemdinli de ki hain saldırı sonucu, hayatlarını kaybeden, Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl Kasım 1989 Pakistan-Lahore şehri: Lahore de İlahi tekstil grup’un sahibi Cihangir İlahi’nin misafiri oldum. 6 Günlük misafirlik süresince yöresel yemekler ve içeceklerle tanışmak nasip oldu. Pakistan da pirinç yetiştiriciliği ekonomik kalkınmada ve beslenmede önem taşımaktadır. Ara öğünlerde ve yatmadan önce, zencefil, tarçın ve zerdeçal kokulu çay ikram ediliyordu. Ev sahibi Cihangir dostumun babasına sordum ve aldığım cevap: Numan kardeş, bu pirinç çayıdır; pirinç çayı karın ağrısı, yorgunluk, mide bulantısını giderir ve içinize yumuşaklık verir.

 

PİRİNÇ ÇAYI REÇETESİ: 1-

 

Malzeme: 1- Bir su bardağı ayıklamış, yıkanmış pilavlık pirinç. 2- Dört su bardağı su. 3- Birer çay kaşığı toz Zencefil-Tarçın-Zerdeçal. 4- Tatlandırmak için, yetirince bal. 5- Yeterince limon.

 

Hazırlanışı: Pirinç 4 su bardağı su ile beraber küçük bir tencereye konur; kaynamaya başlayınca, zencefil ve zerdeçal ilave edilerek pirinçle beraber kısık ateşte 25 dakika kaynatıp süzüp, bal ilave ederek hemen için. Kalan miktarı da cam kavanoza koyup, üç saatte bir gün boyu için. Son partiyi, yatmadan 20 dakika önce içmek daha faydalıdır.

 

Şifası: Kış hastalıklarından sizi uzak tutar, iş yorgunluğunuzu giderir, hastayı dinlendirir. Yaşlı ve 7 yaşından büyük çocuklar için de faydalıdır.

 

NOT: Sıcak sıcak içmek isterseniz, ilk seansı sıcak içiniz.

 

REÇETE 2-

 

Malzeme: 1- 200 gram taze zencefil. 2- 200 Gram çekirdeksiz kuru üzüm. 3- 200 Gram siyah kuru üzüm. 4- Beş litre su. 5- 40 Gram toz zerdeçal. 6- Tatlandırmak için şeker yerine bal. 7- üçer su bardağı limon ve portakal suyu.

 

Hazırlanışı: Taze zencefil soyulup küçük parçalara bölüp mutfak robotunda püre haline getirilip Kuru üzümleri de yıkayıp hepsini beraber aynı tencerede kaynatın; kaynamaya başlayınca, ateşi kısıp yavaş yavaş 70 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzüp hava almayan cam kavanozlara konur ve 24 saat dinlendirilir. Ertesi gün taze sıkılmış, üçer su bardağı portakal ve limon suyu kompostoya ilave edilir ve buzdolabında ağzı hava almayacak kavanozlarda muhafaza edilir.

 

Şifası: Hastalık belirtileri hasta tarafından hissedilince, hastalık şikayetlerini ortadan kaldırır.

 

Tüketimi: Yemeklerden 30 dakika sonra birer su bardağı içilir.

 

NOT: Reçeteler, destekleyicidir. Aile hekiminize danışarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

1- Dünyada namuslu bir insanın düşüncesini satın almaya yetecek kadar servet yoktur. (St. Gregory)

 

2- Bir şeyin yapılamaz olduğunu düşünerek uyuya kalma; böyle yaparsan bir başkasının bu yapılmazı yaparken çıkardığı gürültüyle uyanırsın. (Hint Atasözü)

 

3- Hastalığın bize iki faydası vardır: İnsanları korkutup hastalığı ortadan kaldırmak için araştırmayı, veya onu yenmemiz için çalışarak bize güç ve cesaret verir. (Vasfi Diren 1975)

 

4- Ölür ölmez unutulmak istemiyorsan ya okunmaya değer şerler yaz, yahut ta yazılmaya değer şeyler yap. (Franklin)

 

Vatan Şehitlerini, T.C.’nin kurucusu M.K. ATATÜRK’ü, Rahmetle, Gazileri minnetle, Anar, Yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun