Mübarek günlerimizden Berat gecesi

Mübarek günlerimizden Berat gecesi
11 Haziran 2014 23:06

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Ey Rabbimiz! Bu mübarek gecede, huzurunda boyun büküyor ve affını istiyoruz. Kalben İslamiyete inananlara, dostluğunu, yakınlığını, Yüce şanına yaraşır şekildeki muhabbetini nasip eyle… Amin. Mübarek günlerimizden Berat gecesini ibadetle geçirin.

 

BERAAT KANDİLİ: Şaban ayının andördüncü gününü onbeşinciye bağayan gece 12 Haziran Perşembe günü Beraat kandilidir. Bu gece Cenab-ı Allah’ın kul hakkı dışındaki bütün günahlarımızı affetmesi ihtimali bulunan bir gecedir. Tasarrufumuz dahilindeki maddi ve manevi imkanları kullanarak, temiz bir vicdan ve sarsılmaz, yıkılmaz bir güvenle Cenab-ı Allah’ın huzuruna çıkacağını anlayarak yalvaracak bir Müslümanın, o gece günahlarının affedilmesi mümkündür.

 

Ey Müslümanım diyenler: Hava, Güneş, Ay, Bulut, Yaz, Kış ve her şey bizler için ve bizlerin bir lokma ekmeği için çalışıyor. Sen de Helalından Allah’ın vermiş olduğu hesapsız nimetlerin şükrünü ifa için çalışmak ile emrine itaat etmiş olmak ile beraber sana verdiği irade ve kudret fiilini yerinde kullanmakla bu nimetlerin olsun şükrünü az çok ifa etmiş olursun. Allah’ın rızasına kavuşmak, dünya ve içindekilerini terketmekle değil, belki onlara esir olmaktır. Hiçbir şey, seni Allah’ dan alıkoymuyor, gafil bırakmıyor ise, o amel hem dünya hem de ahiretin için hayırlıdır. Allah’ın ve insanlığın methettiği, razı olduğu dünya da budur. Sadakat ve samimiyetle Müslümanların bu gerçeği anladıkları gün Allah’ın en büyük bir emrini yerine getirmiş olur. Dünya ve ahiretleri için saadeti görmüş olurlar.

 

”Yok mudur istiğfar eden, mağfiret edelim?
Yok mudur helal rızık isteyen, rızıklandıralım?
Yok mudur dert ve musibete yakalananlara, şifasını verelim?
Daha ne gibi dilekleri olanlar varsa istesinler verelim.”

 

Müslümanlar olarak: Kur’an-ı Kerimden, Sureler ve Ayetler okuyarak atalarımızın ruhlarına bağışlayalım. Büyüklerimizi ziyaret edip hayır dualarını almalıyız. Uzaktaki akraba ve eş dostlarımızı telefonla arayıp saygı ve sevgilerimizi sunmalıyız. Fakirleri imkanlarımız dahilinde sevindirelim.

 

Bu mübarek gece ve günleri fırsat bilen, tescilli Riyakar önderlere ve Münafık’lara dikkat etmeliyiz!

 

SEYYİDUL İSTİĞFAR DUASI:

Okunuşu: ”Allahümme ente rabbiy la ilahe illa ente halakteniy ve ene abdike ve va’dike mesteta’tü euzü bike min şerri ma sana’tü ebuüleke binı’metike aleyye ve ebuü bizenbiy fağfir ly zünubi feinnehu la yağrirüzzünübe illa ente birahmetike ya erhamerrahımiyn.”

 

MEAL-İ ŞERİF: Nebii sallallahü aleyhi vessellem şöyle buyurmuştur: ”Seyyidül istiğfar, Allahü Teala’dan şu yolda mağfiret dilemektir. Allahım! Rabbim sensin, ibadete layık hiç bir ilah yoktur. yalnız sen varsın, beni sen yarattın, şüphesiz senin kulunum ve gücüm yettiği kadar ezelde sana verdiğim ahdü vahd üzere sabitim. (Allahım) işlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım, bana ihsan buyurduğun ni’metini zat-ı uluhiyetine itiraf ederim. Günahımı da itiraf ederim. Binaenaleyh günahımı affet. Çünkü günah yargılamak kimsenin haddine değildir.”

 

NOT: Resul-i Ekrem Sallalahü aleyhi ve sellem buyurur ki: ‘‘Bu seyyidul istiğfar duasını her kim kalbi ile sevap ve faziletine inanarak gündüz okursa ve gece olmadan ölürse, o kimse ehl-i cennet camiasındandır. Her kim de sevap ve faziletine inanarak gece okur da sabah olmazdan ölürse, o kimse ehli cennet zümresindendir.”

 

Bu mübarek gecenin yüzüsuyu hürmetine, Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri, Rahmetle, Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun