Mübarek arı ürünleri

Mübarek arı ürünleri
9 Aralık 2014 11:10

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Mübarek arı ürünleri hakkında olacaktır.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i şeriflerinde, ”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendiriniz” buyuruyor.

 

Yıl 1997-Kasım, Australia-Queensland-Kingaroy şehri: Queensland Eyaleti’nin uzun yıllar Başbakanlığını yapan, Sir Joh Bjelke PETERSEN, emekli olduktan sonra, Kingaroy şehrindeki çifliğinde binlerce dönüm yer fıstığı ekerek, hayatını idame ediyordu. Bendeniz Numan Aladağ, Bundaberg şehrinde ikamet ediyordum. Petersen ile ilk karşılaşmamız, Başbakan iken 1990 yılında Türkiye’ye zamanın, Türkiye demir çelik işletmeleri genel müdürü Dr. (Prof) C. Sencer İMER’i ziyaret ettiğinde nasip oldu.

 

IMG_20141208_162523

 

Kingaroy da ki, çiftlik evinde kendisini ziyaret etmeğe gittim. PETERSEN, Türkiye’ye savaşmak için giden Anzaklar hatıralarını kendisine anlatırken, duygulanıp, Türk Milletine karşı fanatikçe sevgi ve saygı oluşmuş. PETERSEN, ”Ömür boyu Türk Milletine karşı sevgi ve saygım devam edecektir. Tasarrufumda olan maddi ve manevi her türlü desteği verdim ve yaşam boyu da, vermeye de devam edeceğim. 20′ ci asır Türklerden çok şey öğrendi. Türkleri düşman olarak görenler, onlara esir oldukları zaman, nasıl hayal kırıklığına uğradıklarına hayret edeceklerdir. Türkler, yalnız zaferleri silah ile kazanmak değil, iradeleri ile de savaştığı tarafı yenen bir millettir.” diyordu.

 

Ziyaret esnasında tarımı ve arıcılığı çok sevdiğini anlattı. PETERSEN’e 100 yıl yaşamak için ne yapmak gerektiğini sorunca şu cevabı verdi: ”Bal ve meyve-sebzeler, demirbaş yiyeceğiniz olsun; beyaz ürünler ve doymuş yağlar mutfak dışarı.” diyordu.

 

PETERSEN, ”Hem bir çiftçi hem de siyasi (Hükümet) icranın başı olarak, öğrencilere arı ürünlerinin tüketimini, Başbakanlığım döneminde de her zaman teşvik etmişimdir. Öğrenci ve bilim adamlarının doğal ürün tüketmeleri demek, daha zeki ve çalışkan olmaları demektir, bu beslenme kültürü de, o ülkenin geleceğini teminat altına almayı teşvik etmek demektir. Çiftçi ve bilim adamları mutlaka koordineli çalışması gerekir. Teori ile pratik, artı-eksi %5 dengeli olmalıdır ki, başarıdan bahsedebilelim.” diyordu.

 

SİR JOH BJELKE PETERSEN’NİN BAL REÇETESİ

 

Glokoz ve levülöz denen iki doğal şeker taşıyan bal, çabuk kana geçer ve kısa zamanda bedene enerji kazandırır. Sporcular, spor yapmadan önce iki-üç yemek kaşığı bal yemelidir. Kendisi, çay’ı 1943 yılından beri bal ile tadlandırdığını diyordu.

 

Enerji kaynağı olarak doğal balın yerini hiçbir besin alamaz. GDO’lu glikoz ve fruktoz şurubu ile tadlandırılmış boyalı içecek ve yiyeceklerden dikkat ederek uzak durup, yerine dinçlik veren bal, ve doğal şeker kullanılmalıdır. Özellikle okula giden öğrenciler için çok faydalıdır. Bal doku ve organların düzenli çalışması için gerekli besinleri taşır: Fermentler (mayalanmış ürünler), mineraller, organik asitler, büyüme faktörleri.

 

Bal, B-2, B-6 ve H vitamin zenginidir. Yara ve kan pıhtılaşması için gerekli K vitamini, bağ doku ve ince damar çeperi sağlamlığı için vazgeçilmeyecek C vitamini içerir.

 

Cilt, sinir, kalp, solunum, bağırsak, mide, kulak hastalıklarının tedavisi için bal çok etkili olduğunu söylerdi.

 

G D O lu tadlandırıcılar yerine, doğal tadlandırıcıları daha çok tercih ederseniz. Bu değişikliğin sonucu, vücudunuzun sağlıklı olup, kilonuzun formunda olduğu gerçekleri göreceksiniz.

 

POLEN’NİN ŞİFASI:

 

Şeker hastası olan bir hasta da , 50-55 gram şeker ölçümü yapıldı. Çeşitli ilaçlar kullanılmasına rağmen iyileşme de bir ilerleme olmadığı kanaatına varıp, ümidini yitirmiş. Bir ay boyunca, günde 15-20 gram arası polen kürü yaparak, vücuttan ihraç edilen şeker %80-88 arası şekeri düşürür. Kürler yenilenince sonunda litrede 15-20 gram’a inmiş, kol, bel ve ayak ödemlerinin beklenenin üzerinde daha iyi olduğu görünmüş. Yorgun ve stresli iken psikolojik sorunlarda faydalanmak için yemeklerden 20 dakika sonra da yenebilir. Astımı olanlar, polen kürü yaptıkları sürece çok rahat nefes alırlar. Polenin, prostat rahatsızlıklarına karşı şaşırtıcı etkisi vardır. Prostat büyümesinde, Yapılan polen kürü sayesinde, kesik kesik gelen idrar’ın ve devam eden hafif ağrıların yok olduğunu ve idrara çıkma sayısını azalttığı görülmüştür. Yaşlı hastaları ameliyattan kurtarır. Kalbin koroner damarlarının tıkanmasında, polen kullananlar hayret edecek iyileşmeler olmuştur. Gece zeka çalışması yapan öğrenciler, akşam yemeğinden 30 dakika önce bir tatlı kaşığı poleni, bal veya taze sıkılmış mevsimsel meyve suyu ile yemelidirler.

 

İradenizi kuvvetlendirip, düzenli polen kürleri yapıldığı zaman, Allah’ın izniyle şifaya nasıl kavuştuğunuza hayret edeceksiniz.

 

NOT: 1- Bal ve polen kullanmanızda sakınca yoktur, cevabını vicdan muhasebesi yapan Doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra kullanırsanız daha faydalı olur.

NOT: 2- Bal ve polenin şifasını araştırıp, yazdıklarımızla karşılaştırmanız daha da faydalı olacaktır.

Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

Her türlü güçlükleri yenmenin tek bir çaresi var, o da irademizi kuvvetlendirip, tarıma önem vermemiz ile gerçekleşir. (Sir Joh Bjelke PETERSEN)

Hastalıklar oluştuktan sonra acılara vah vah demenin faydası yok. O hastalıkların oluşmaması için, sebze ve meyve tüketimini ihmal etmeyeceksin. (Sir Joh Bjelke PETERSEN)

Zamanında yapılmayan fedakarlıkların tabi ki, acısına katlanacaksın. (Sir Joh Bjelke PETERSEN)

Zayıflar hiçbir zaman affedemez, affedebilmek güçlülere mahsustur. (Mahatma GANDHİ)

Doktorların hataları toprakla örtülür. (Leh Atasözü)

Her ulus hak ettiği hükümet tarafından idare edilir. (Joseph de MAİSTRE)

Yargıç doğru karar verseydi; belki de suçlu suç işlemezdi. (Dostoyevski)

Allah’ın ve kanunların yasakladıklarını, iradenizi güçlendirerek uzak durun ki, huzurlu olasınız. (Numan ALADAĞ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun