MİT TIR’ları davasında askeri mahkeme ihtimali

MİT TIR’ları davasında askeri mahkeme ihtimali
30 Eylül 2014 18:55

Adana’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 13 askerin ‘casusluk’ suçlamasıyla yargılandığı ve yayın yasağı olan davada, sanık avukatlarının görev uyuşmazlığı talebinde bulunması üzerine dosya yeniden incelemeye alındı. Sanıkların askeri mahkemede yargılanma talebi ara kararda kesinleşecek.

 

Geçen 19 Ocak’ta, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu şüpheli askerler E.T. (40), H.G. (32), Ö.K. (31), G.M. (32), H.K. (30), B.K. (30), H.Ö. (30), H.İ.K. (28), A.Y. (40), M.Ö. (30), C.K. (40), H.Ü. (29) ve S.Y. (35) hakkında ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama’ suçlarından birer kez ömür boyu ve 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

İkinci celsesi 10 Eylül’de yapılan ve yayın yasağı bulunan davayla ilgili olarak görev uyuşmazlığı ve sanıkların askeri mahkemede yargılanması talebinin mahkemece dikkate alındığı, bir ara karar verilebileceği öğrenildi.