MİT Başkanı Kamu Güvenliği Bakanı olacak iddiası

MİT Başkanı Kamu Güvenliği Bakanı olacak iddiası
17 Kasım 2014 18:01

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yeni kurulacağı öne sürülen Kamu Güvenliği Bakanlığı’na MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirileceğinin söylendiğini iddia etti.

 

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı’na 2015 yılı için ayrılan bütçeyi eleştiren Altan Tan, Türkiye’de güvenlik için bütçeden bu kadar pay ayrılmaması gerektiğini söyledi. Kamu Güvenliği Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulacağı iddialarını eleştiren ve hükümetin bu konuda bir açıklama yapmadığını ifade eden Tan, böyle bir bakanlık kurmanın diktatörlük olduğunu söyledi.

 

 

Kurulacağı öne sürülen yeni bakanlığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirilmek istendiğinin söylendiğini iddia eden Tan, “TSK’yı, Emniyet Genel Müdürlüğünü, Jandarma Genel Komutanlığı’nı ve MİT’i bağlayacakları tek bir bakanlığın hazırlığının yapıldığı söyleniyor. Bu başlı başına bir diktatörlük girişimidir. Siz bütün bunları tek bir kişiye bağlamakla ne yapmak istiyorsunuz. Böyle bir bakanlığın başına MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirilmek istendiği söyleniyor. Yeni bir güvenlik paketinin Meclis gündemine geleceği söyleniyor. Bütün bunların hepsini tek bir şahsa, tek bir şahsı da Cumhurbaşkanına bağlayarak nereye gideceksiniz. Bütün bunları yaparsanız İçişleri Bakanlığı ne yapacak, Milli Savunma Bakanlığına ne ihtiyaç var. Bu tip söylentilerin duyulması bile vukuundan beterdir” diye konuştu.