Misrata’dan şifalı armağanlar

Misrata’dan şifalı armağanlar
1 Ekim 2015 10:13

Ey Büyük Türk milleti!
Yüce Türk İslam alemi’nin Huzur ve mutluluğu için, Vatan topraklarında canlarını feda ederek şehit olup, hakkın rahmetine kavuşan Vatan evlatlarını rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.
Acımız büyüktür.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Değerli okuyucular!
Şifalı bitkilere, Oruç ayı ve gündemler gereği biraz ara vererek, Cenab-ı Allah nasip ederse yeni reçetelerle yine beraber olacağız. Bugünkü sohbetimiz: 2008 yılı Ocak ayında Libya da ki seyahatimde eklem iltihaplanması ve soğanlı yemek tarifleri ile ilgili, Türk asıllı Libya vatandaşı soydaşlarımızdan edindiğim bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım.

 

Misrata şehrinde ikamet eden Türk asıllı 82 yaşında ve iyi derecede Türkçe konuşan, Şahamettin Altav isminde ki, soydaşımız’ın mesleği veteriner hekimlik. Ataları Silifke’den Libya’ya 1826 yılında göç etmişler. Atalarından kendisine miras kalan halk hekimliği konusunda bazı bilgileri benimle paylaştı.

 

ŞAHAMETTİN EMMİ’NİN, DÜŞÜNCE VE REÇETELERİ

 

”En iyi doktor tabiattır, bütün hastalıkların %70’ni iyileştirir, üstelik meslektaşları hakkında da hiç bir kötü söz söylemez” diyor.

Doktorlar bazen, bütün umutlarını yitirip, tedavisinden vazgeçtikleri bir hastanın durup dururken iyileştiğini görür, şaşırırlar. Oysa doktorun yapamadığını tabiat yapmıştır. Sağduyusu olanlar tabiatın etkisini kabul ederler, şifanın nereden geldiğini hemen anlarlar.

Hatta akıl hastaları bile tabiatın işe karışması ile tedavi edilebilir. Bir rahatsızlık duyduğumuz anda ellerimizi böğrümüze koyup, umutsuzluğa düşmek hiç de doğru değildir. Yaşantımıza yön veren itişip kakışmalar sonucu alarm zilleri çalmaya başlar. O zaman hemen uyanıp yaşamımıza yeni bir düzen vermek gerekir. Çocuklarımızın öpücükleri kadar lif oranı yüksek sebze, besin ve meyvelerle ruhumuzu ve bedenimizi güçlendirelim.

 

EKLEM İLTİHABI REÇETESİ

 

REÇETE 1- 60-80 kilo olanlar için: Malzeme: 60 gram taze zencefil, 3 çay kaşığı toz havlıcan 3 yemek kaşığı bal. Hazırlanışı: Taze zencefil soyulup eşit miktarda 3’e bölünüp yemeklerden sonra günde üç kere taze zencefil ağızda iyice çiğnenip yutulur üzerine toz havlıcan yutulup, bir yemek kaşığı bal yenir. Netice alabilmek için, önce iradenizi kuvvetlendirmelisiniz. Bu reçeteden şifa bulabilmeniz için, işleme on gün devam edip, beş gün ara verip tekrar on’ar günlük seanslarla en az üç ay devam edilmelidir.

 

REÇETE 2- 60-80 kilo olanlar için: Malzeme: 30-40 gram taze zencefil, 15-20 dal maydanoz, bir limon suyu, iki su bardağı su, bir yemek kaşığı bal. Hazırlanışı: Taze Zencefil soyulur, maydanoz iyice yıkanarak limon suyu ile beraber blender de çırpılarak her yemekten sonra hazırlanan iki bardak karışım içilmelidir. On gün devam edilip beş gün ara verilerek, tekrar devam edilmelidir.

 

ŞAHAMETTİN EMMİ’DEN ÇORBA TARİFİ

 

Üç kişilik. Malzeme: 4 adet orta boy soğan, 6 su bardağı süt, bir su bardağı su, üç yumurta sarısı.
Hazırlanışı: Soğanları külde veya yağlı kağıda sarıp fırında pişirip fındık şeklinde doğrayıp, kaynamakta olan süt tenceresine atın. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten indiriniz. Üç yumurtanın sarısı ile terbiye edip tuz, baharat koyup servis ediniz.

 

SOĞANLI BÖREĞİ TARİFİ

 

Hem lezzetli, hem de besleyicidir. Malzeme: Bir kilo soğan, 150 gram taze zencefil, 100-150 gram arası yağlı kıyma, 150-200 gramlık sakız kabağı, birer çorba kaşığı acı ve tatlı biber salçası, 4 adet ince açılmış yufka, karabiber, kekik, bir Türk kahvesi fincanı Zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı,

Hazırlanışı: Soğanlar, kabak ve zencefil yağlı kağıda veya folyoya sarılıp ateşte veya fırında pişirilir. Soğanlar, kabak ve zencefil soyularak fındık büyüklüğünde doğranıp, baharat, salça, tereyağı ve hafifçe kavrulmuş kıyma ve yeterince tuz ile beraber hazırlanan börek içini, altı yağlanmış tepsiye serilmiş yufkaya serip üzerini yufka ile kapatın. Kabak kullanmak tercihinize kalmış bir iş. İsteğininze göre çırpılmış iki yumurtayı yufkanın üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

NOT: Vicdan muhasebesi yapan doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha da faydalı olur.
Şeker hastası olanlar, bal kullanmamalıdır!
Reçete ve yemeklerle ilgili soru ve önerilerinizi sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanıp ruhunda Vatan sevgisini taşıyan ve vicdan muhasebesi yapan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmesini nasip etsin.

 

ÖZDEYİŞLER

Türk İslam kültüründeki temizlik anlayışı hiçbir millette yoktur. Türk Milleti, her yerde vücudunu ve oturmakta olduğu yeri mutlaka temiz tutar. Pislik ve haram içinde yaşayanlara ne tam Müslüman ne de Türk diyebiliriz. Pislik ve haram hastalıkları davet eder. (Şahamettin Altav)

Her konuda en mükemmel hayat, Türk İslam ahlakındadır. (Şahamettin Altav)

Sağlık ve mululuk içinde yaşamak, hem teknolojide hem de beslenmede faydalı yeniliklerin peşinden koşabilen milletlerin hakkıdır. (Numan Aladağ)

Riyakarlarlık ahlakı ile Akçakale’mizi ahlaksızlık bahçesine çevirenler, huzur, sağlık, Vatan sevgisi ve aile saadetinden daima mahrum kalırlar. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun