Miraç Kandilini idrak edelim

Miraç Kandilini idrak edelim
24 Mayıs 2014 23:32

Ey Yüce Türk İslam alemi! Sohbetimiz, İslam alemi için bir mucize-i kübra olan Miraç kandili hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yazımıza, İslam Alemi’nin, Mübarek Miraç Kandilini tebrik ederek başlayalım:

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!
Bütün ilahi kitapların başı Bismillahirrahmanirrahim’dir.

 

Cenab-ı Allah nasip ederse, önümüzdeki 25 Mayıs Pazar günü, Receb-i şerifin yirmi yedinci gecesi, Miraç Kandilidir. Mü’minlerin Allah’ın feyiz, Rahmet ve mağfiretinin hesapsız olarak ihsan edildiği bir gecedir. Zaman ve mekanın bulunmadığı semaların üstünde hiç bir melek ve enbiyanın erişemediği makamlarda en büyük ilahi tecelliyata mazhar olan Hz. Muhammed (s.a.v) Mü’minlerin Allah’a Mirac-ı olan beş vakit Namazın farzı hediye edildiği mübarek bir gece olduğundan ve bu geceyi ibadet, taat, kaza ve nafile namazları ile ihya etmek ve muhtaç olanlara imkanlarımız dahilinde yardımda bulunmak çok sevaptır. Ayrıca hastaları ziyaret etmeyi, kabristana gidip, bilgimiz dahilinde Kur’an-ı Kerim okumalıyız.

 

İnsanların Allah’a ve bütün mukaddesatla mahlukata (Yaratılmışlar) ve kendi nefislerine karşı yapmaları icap eden güzel ahlaklar ilahi en yüksek hikmet ve fazilet kaynağı olduğundan bu ahlakların her birisi sahibinin başında en güzel birer taç ve alınlarında nurdan birer yıldız gibi parlar ve kendilerini dünya ve ahirete ebedi huzur ve saadete kavuşturur.

 

Ey Yüce Türk İslam Alemi!
Mübarek gün ve geceleri fırsat bilen riyakarlara dikkat etmeliyiz!

 

Mübarek gün ve geceler başladı: Bu gün ve geceleri fırsat bilen din tacirlerine ve RİYAKAR’lara dikkat etmeliyiz! Haram yediği tescilli olan bazı önder ve iş adamları, bu gece ve günleri fırsat bilerek, RÜŞVET ve diğer haram yollarla (Menfaatler müşterektir) elde ettiği para ile sözde hayır yapıyor görüntüsünü verip, Hacca ve Umre’ye gittiğini duyurmayı da ihmal etmiyorlar. Allah aşkına! Bu ahlaka sahip olan önderlik vasfını taşıyan RİYAKAR’ların yaptıkları hayır hasenat ve ibadetler, bulundukları makam, mevki ve ticari faaliyetlerini koruyabilmek ve yeni menfaatler temin etmek ve insanları aldatmaktan başka bir şey olabilir mi? İnsanları kandırabilirler ama, Allah’ı kandırabilirler mi?

 

RİYAKAR‘lığı tescilli olanların yaptıkları hayırları kabul etmemeliyiz. Eğer ki bilerek o hayırları kabul edersek onların yaptıklarına ortak olduğumuzu kanıtlamış oluruz. Allah korusun.

 

Namusunu, şerefini düşünen ve Allah’tan korkan, RİYAKAR olamaz.

 

Hadis-i şerif: 1- ”RİYAKAR’lığın sonu azap, haksızlığın sonu helaktır.”
Hadis-i şerif: 2- ”Öyle namaz kılan ve Oruç tutanlar vardır ki, ellerine yorgunluktan, geceleri uykusuzluktan ve açlıktan başka hiç bir şey geçmez.”
Hadis-i şerif: 3- ”Rüşveti alana, verene, vasıta (Aracı) olana Allah lanet etsin.”
Hadis-i şerif: 4- ”Din ve dünya işlerinde hile edenlere Allah lanet etsin.”
Hadis-i şerif: 5- “İnsanlar dünyada iken uykudadırlar. Ölünce hakikatleri görünce uyanırlar.”

 

İsra Suresinin birinci ayetinde, Peygamberimiz Hz. Muhammedin mizacını şöyle bildirmektedir: “Yüce kudret ve irade sahibi olan Allah-ü Teala kendi kulu Muhammed’i bir gecenin az bir zamanda Mescid-i Haram’dan etrafını mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya kadar sefer ettirdi. Bu seyahat O’na bazı ayetlerimizi, mucizelerimizi göstermek içindi. Şüphesiz ki Cenab-ı Hakk bu mucizelere inanmayıp inkar edenleri her saniye işitir, her faaliyetini yakından görür.”

 

MÜBAREK MİRAÇ GECESİNİ NASIL EDA EDELİM?

 

1- İlk görevimiz, Gusül abdesti almak. Gusül esnasında, önceki bahislerde zikrolunan temenni, dua edip Allah’a yalvarmak ve niyaz yapılır.
2- Üç’er defa Kelime-i Şahadet getirilir. Kelime-i Tevhid: Getirilir.
3- İki rekat sünneti salatı Vudu (Abdest namazı) kılınır.
4- 100’er defa İhlas Suresi, Salavatı Şerif, Kelime-i Tevhid, okumalıyız. Daha fazla okuyabiliyorsak okuyalım.
5- Bir günlük kaza namazı kılmayı ihmal etmeyelim!
6- Kur’an-ı Kerimden bir cüz okunur (Tercihan İsra Suresinden başlayarak). Kur’an okumasını bilmeyen Müslüman kardeşlerimiz, camiye gidip Kur’an dinlemeli veya bilgisi dahilinde okumalıdır.
7- Miraç gecesine ait olan on iki rekat nafile namaz kılınması müstahsen görülmüştür. Her iki rekatta bir Selam vererek kılınmalıyız.

 

Bu Yüce günler berekatı ile Yüce Türk İslam alemine , Saadet, Selametler, birlik ve beraberlikle sonsuza kadar yaşamasını nasib-i müyesser (Kolaylıkla) buyursun. Amin. Ve Minallahittevfik.

 

Yarabbi: Doğru yol olarak gösterdiğin ve en büyük nimet olarak ihsan ettiğin İslam dininin yolunda hidayetin ile Yüce Türk İslam alemini ve tüm Riyakarlıktan uzak olan İslam alemini sabit kıl! Dünya ve ahiret için hayırlı işlerde muvaffak eyle.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, maden şehitlerini ve atalarımızı Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam aleminin ve tüm İslam aleminin, bu Mübarek günlerde duasını kabul eden kullarından eylesin.

 

Hadis-i Şerifler Kaynakçası:
İslam Dininin Nurlu Yolu. Yazar: Osman Bayülken 1959 İkinci baskı.

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun