Mini eteği yasaklayan rektör: Akademisyen öğrenciye örnek olmalı

Mini eteği yasaklayan rektör: Akademisyen öğrenciye örnek olmalı
22 Aralık 2014 15:32

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde kadın akademisyenlere mini etek ve kolsuz, çok açık yakalı gömleği yasaklayan Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli bugün yeni bir açıklama yaptı.

 

 

Akademisyenlere yönelik yayımladığı “kılık kıyafet yazısı” ile gündeme gelen İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, öğretim elemanlarının öğrencilerine örnek olması gerektiğini savunarak, “Kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlattım. Tayt ya da mini etekle üniversiteye gelinmez. ABD ve İngiltere’de hukuk fakültelerinde öğrenciler bile tayyör ve takım elbise giyer” dedi.

 

 

Habertürk gazetesine yaptığı açıklamada, “Akademisyen öğrenciyle birlikte, ona örnek olmalı. Ayrıca avukat, hâkim nasıl cübbe giyiyorsa işi gereği, akademisyen de kıyafetine dikkat edecek. Bu hiçbir zaman yaşam biçimine müdahale ya da kişisel hakları kısıtlamak değildir. Özgürlüklerle bunun hiç ilgisi yok” diyen İzmirli, tepkiler için ise, “Bunu söyleyenler duruşlarını hep değiştirdi. Ama benim duruşum dün de bugün de aynıdır. Yönetmelik kadın ve erkeklerin nasıl giyineceğini düzenliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

MİNİ ETEK VE KOLSUZ, ÇOK AÇIK YAKALI GÖMLEK YASAK

 

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli,yazdığı yazıda üniversitede kadınlar için mini etek ve kolsuz, çok açık yakalı gömlek, erkekler için de kravat uyarısı yapmıştı. Prof. Dr. İzmirli’nin tüm akademik ve idari personel dağıtılması talimatını verdiği yazıda kamu görevlileri için geçerli kılık kıyafet yönetmeliği de hatırlatılmıştı.