Milyarlık arazide ok atacaklar!

Milyarlık arazide ok atacaklar!
17 Nisan 2018 10:01

Emlak Konut GYO’nun iki yıl önce 1.8 milyar liraya satın aldığı ve üzerinde Bizim Mahalle adlı projeyi geliştirdiği Halkalı’daki 960 bin metrekarelik arazinin bir bölümü Okçular Vakfı’na tahsis edildi.

 

 

İsmail Şahin / Sözcü

Marmara Üniversitesi, 2016 yılında Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler Yerleşkeleri’ni TOKİ’ye devretti, karşılığında da Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisini aldı. TOKİ, aynı yıl üç kampüsün arazisini 2 milyar 277 milyon lira bedelle iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na sattı.

 

Şirket, 1 milyar 822 milyon liraya satın aldığı Halkalı’daki toplam 959 bin 388 metrekare büyüklüğündeki arazide 6 etapta inşa edilecek “Bizim Mahalle” adlı bir proje geliştirdi. Emlak Konut GYO tarafından Ağustos 2017’de tanıtımı yapılan ve 7 bin konutun hayata geçirileceği projede dikkat çeken bir gelişme yaşandı. SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre, arazinin 18 bin metrekaresi Okçular Vakfı’na tahsis edildi. Arazi üzerinde inşa edilecek Ata Sporları Merkezi’nde okçuluk, binicilik, cirit, güreş ve mangala gibi geleneksel sporlar icra edilecek.