Milliyetçilerin oy kavgası

Milliyetçilerin oy kavgası
4 Mayıs 2015 09:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim bildirgesini en son açıklamasının nedenini anlatırken 17- 25 Aralık vurgusu yaptı. Bahçeli, “AKP 2023 vizyonumuzu aşırdı, bunların işi gücü yürütmektir, bizi kopya etmenin hevesindedirler” dedi.

 

Devlet Bahçeli, MHP’nin “Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek” adını taşıyan bildirgesini açıklarken özellikle yolsuzlukla ilgili AKP’ye yönelik çok sert ve yeni ifadeler kullandı. Bahçeli’nin, beklendiği gibi çözüm sürecine karşı partisinin tezlerini anlattığı bildirgesinde AKP’ye yönelik yolsuzluk vurgulu eleştirileri dikkat çekti. Bahçeli, kendisine yöneltilen MHP’nin geç kaldığı eleştirilerine karşı AKP’nin 17-25 Aralık sicilini anımsatarak şunları söyledi:

 

“Soygunda ustalaşmış AKP’nin aşırdığı 2023 vizyonumuzun temelinde Türkiye’nin gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyelerine çıkması vardır. MHP siyasi taktik ve teferruat planlama gereğince beyannamesini en sona bırakmayı tercih etmiştir… Geçmiş yıllarda açıkladığımız hedef ve izleyeceğimiz politikalarımız özellikle siyasi kapkaççı AKP tarafından çalınmıştır çünkü bunların işi gücü yürütmektir.”

 

Milleyetçi oy kavgası

 

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milliyetçi söylemlerine “Erdoğan her şey olabilir, her makama ulaşabilir ancak şu fani dünyada olamayacağı, layık görülemeyeceği bir tek şey varsa, o da milliyetçiliktir” diye yanıt verdi. Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’naysa daha da sert çıkarak “Davutoğlu’na sesleniyorum, Saray’dakine duyurmasını istiyorum, adam olamayandan milliyetçi olmaz” diye seslendi.

 

Vur de vuralım…

 

Bahçeli’nin özellikle çözüm süreci konusunda mesajları yükseldiğinde salondan eski başbakanlardan Tansu Çiller için de atılan “Vur de vuralım öl de ölelim” sloganları duyuldu. Bahçeli, çözüm sürecine yönelik sert üslubunu Davutoğlu’na karşı da kullandı.

 

Bahçeli, farklı toplumsal kesimlerin beklediği, ekonomik nitelikli çok sayıda vaade de bildirgesinde yer verdi. Bu seçim döneminde daha çok CHP’nin konuşulmasını sağlayan asgari ücret, emekliler, dar gelirliler, yoksullarla ilgili başlıklarda da Bahçeli partisinin vaatlerini sıraladı.

 

AKP dönemindeki yolsuzluklarla ilgili sözlerinin partililerden büyük bir karşılık görmesi üzerine Bahçeli, AKP’ye yönelik başlangıçtaki 17-25 Aralık göndermesini iktidara gelmeleri halinde yerine getirecekleri somut bir vaade dönüştürerek şöyle ifade etti:

 

“Yolsuzluk, rızıklardan elde edilen tüm gelirlere, mal varlıklarına el konulacak ve bunun için zamanaşımı da işlemeyecek.”

 

Alevilere mesaj

 

Bahçeli, cemevlerine devlet yardımı yapılacağını ve Alevilerin Diyanet’te temsil edileceğini belirterek Alevilere mesaj vermeyi ihmal etmedi.

 

Başkanlık sistemine geçit vermeyeceklerini anlatan Bahçeli, rakip muhalif partilerin seçmenlerinden de “AKP’yi alkışlayan CHP’ye, anarşist HDP’ye, acı yaşatan PKK’ye karşı bizimle yürü Türkiye” diyerek oy istedi.

 

Kaynak: Erdem Gül/Cumhuriyet