Milli ve manevi mutluluğumuzu idrak edelim

Milli ve manevi mutluluğumuzu idrak edelim
22 Nisan 2017 14:15

DEĞERLİ OKUYUCULAR MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK, ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

MİRAÇ KANDİLİ

 
Mübarek gün ve gecelerde, kardeş ve beraberlik çembremizi genişletelim: Miraç, Receb-i Şerifin yirmi yedinci gecesi olup, Mü’minlerin Allah’ın feyiz, rahmet ve mağfiretinin hesapsız olarak ihsan edildiği bir gecedir. Cenab-ı Allah’a miracı olan beş vakit namazın farzı ve hediye edildiği mübarek bir gece olduğundan bu geceyi her türlü ibadet, dua, taat, kaza ve nafile namazları ile ihya etmek ve muhtaçlara yardımda bulunmak sevaptır.

 

 

Miraç, merdiven yukarı çıkacak yer demektir. Miracünnebiy Aleyhiselam, Hz. Peygamberin Selamlara yükseldiği, gece demektir.
Bu mübarek gece Peygamber Efendimizin miraca rastladığı için çok kudsi sayılır. Bu gecenin ilahi feyzinden faydalanmamızı ve cümle İslam alemi hakkında mutlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.

 

 

Miraç Gecesinde yapacaklarımız:
1- Gusül abdesti alınır. Gusul esnasında, niyet edilir.
2- İki rekat Sünneti salati Vudu kılınır.
3- 3 kere Kelime-i şahadet getirilir. 3 Euzubillahimineşşeytanirracim. 11 Kelime-i Tevhid: Onbirincide (…Muhammederresulullah hakkan ve sıdka) 11 İhlas_ı şerif (Kulhuvallahuehad).
Okumasını bilenler, Muvazeteyn suresini. 1 Fatiha suresi. 1 Elif, Lam, Mim. suresini okuyarak ”Sadakallahül azim. El Fatiha ” denir. Fatiha-i şerif okunur.
4- 100 Defa Estağfirullah: yüzüncüde ”…El azim el kerim ellezi…” okunur.
100 Salavatı şerif.
100 İhlas-ı şerif.
100 Kelime-i Tevhid. (Daha fazla da okunabilir.)
”Sadakallahülazim. Diyerek duası yapılır. ”El Fatiha” denip Fatiha suresi okunur.
5- Hiç olmazsa bir günlük kaza namazı kılınır.
6- Kur’an-ı Kerim’den bir cüz okunur. (İsra Suresinden itibaren.)
7- Kabristalıkları ziyaret edip, bilgilerimiz dahilinde ki, sureleri okuyup dua etmeliyiz.
8- ”Sadaka: En zor ama en makbul ibadetlerden.” Müslüğman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını, imkanlarımız dahilinde karşılamalıyız ki, onların duası yüzü suyu hürmetine, sevaplara nail olup, bereket içinde bir hayat sürdürelim. Vererek hiç bir şey kaybetmeyiz, tam tersine kazancımız daha bereketli olur.

 

 

 

Bu mübarek günler berekatı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk İslam alemine saadet ve selametler, dirlik ve düzenlikler, ihsan buyurup, 80 milyonluk Türk toplumuluğumuzun yek vücud olarak, ezeldeki kardeşliğini duyarak, birlik ve beraberlik üzere, ilanihaye yaşamasını nasibi müyesser buyursun. Amin. Ve minallahittevfik.

 

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

 
Türk Milletinin barış ve mutluluğunu temin etmek Tarihi Türk geleneklerinin vazgeçilmezlerindendir. Türk geleneklerinin bir anlamı da vicdan terazisi ve barış adında bayraklaştırarak çocuklarımızın geleceğini teminat altına almada kucak açan bir milletin evlatlarıyız. Müslüman Türk Milletinde Vatan ve çocuk sevgisi, Cenab-ı Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımız arasında Milli değerlerini daima hafızasında muhafaza ederek, Türk kültürünü unutturma oyunlarına dikkat etmeliyiz!

 

 

Unutmamalıyız ki, yeni yetişen nesiller, geleceğimizin en güçlü ana ham maddeleridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız daima ruhlarında Allah korkusu ve Vatan sevgisini taşımalarını aşılamalıyız. Çocuklarımız, ailesine, Vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak eğitim almaları, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Türk Milletinin arzusudur. 15 Temmuz da meydana gelen olayların bir daha meydana gelmesini istemiyorsak, çocuklarımızı, Riyakar ”İhanet şebekelri” din istismarcılarından uzak tutmalıyız. Ayrıca bu ”İhanet şebekeleri” nin, resmi kurumlarda ihale almaması, bürokraside ki stratejik görevlerde yer almaması, Parlamento, mahalli idareler ve sosyal dilim kuruluşlarında seçilmelerine fırsat verilmemelidir. ve çok dikkatli olunmalıdır!

 

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü, yabana atılmamalıdır. Çocuklarımızın vicdan muhasebesi ahlakı ile şefkat göstererek yetişmesine önem vermeliyiz. Bir ülkede çocuklar eziliyorsa, orada Milli kültür iflas etmiş demektir.

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı; Yüce Türk Milletine Milli birlik ve beraberliiğimizin Türk çocuğunun Bayram sevinci yaşaması sayesinde muhafaza edilebileceğini anlatır. Büyük Türk Ulusunun varlığının tapusunu belgeleyen, en kuvvetli bağ çocuklarımızdır. Huzur, heyecan, sağlık, mutluluk, şenliklerimiz çocuklarımızın sevinciyle bağlıdır.

 
23 Nisan günü çocuklarımızı bütün makam koltuklarına oturturuz. Neden? Oturttuğumuz makamların sorumluluğunu görüp yaşayarak, Vatana hizmet etmek için, eğitimlerine özen göstermelerine vesile olacaktır.

 

 

ANNE-BABA VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI:

 
Geleceğin güvencesi ve ümidi çocuklarımızdır. Ne kadar bilgili, görgülü, Milli sermaye ( %100 Türk malı, yerli sermaye) tarafından üretilen ürünlere ilgi gösterip satın alınmasına özen göstermeyi, İmanlı, ahlaklı ve Vatan sevgisini hafızalarına yerleştirirsek, Vatanımız donanır, böylece Türk Milletinin geleceği de teminat altına alınmış olur. Onun içindir ki, burada, Anne-Baba ve Öğretmenlere stratejik sorumluluklar düşüyor!

 

 

”TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR, TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” (Mustafa Kemal Atatürk)

 

 

Şanlı Türk Bayrağının göklerde dalgalanarak gül açması uğruna Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun