Milli Savunma Bakanlığı bu fotoğrafla duyurdu; TSK, Suriye’de kara harekâtına başladı

Milli Savunma Bakanlığı bu fotoğrafla duyurdu; TSK, Suriye’de kara harekâtına başladı
10 Ekim 2019 08:00

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyinde bugün 16.00’da başlatılan hava operasyonunun ardından 22.30 sıralarında kara harekâtının da başladığını duyurdu. 22.30 sıralarında karar birliklerinin Türkiye tarafından sınırı geçerek Suriye topraklarına girdiği bildirildi.

 

 

MSB’den yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Fırat’ın doğusunda kara harekâtına başlandığı duyuruldu.

​NTV’ye konuşan askeri kaynaklar, Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad’a 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.

1570650080889-ekran-resmi-2019-10-09-22.40

Türkiye’nin Suriye’deki 3. kapsamlı askeri operasyonu olan ‘Barış Pınarı Harekâtı’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye saati ile 16:10’da Twitter’dan yaptığı açıklamayla resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekâtın kapsamını ve hedefini “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız” sözleriyle açıklarken, Milli Savunma Bakanlığı ise müttefik ülke unsurları ile sivillerin zarar görmemesine hassasiyet gösterildiğini belirtti.

Türkiye’nin operasyonunun başlamasının ardından İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil olarak toplantıya çağırırken; Avrupa Birliği ile çok sayıda ülke Ankara’nın sınır ötesi operasyon kararına tepki gösterdi.