Milli Piyango ihalesinde son tarih…

Milli Piyango ihalesinde son tarih…
6 Mayıs 2016 09:50

Milli Piyango’ya ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle özelleştirilmesine ilişkin ihaleye son başvuru tarihi olarak 5 Ağustos belirlendi.

 

 

 

 

 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ilanında, “Karşılığı nakit olmak üzere, plânlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait olan piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansı, topluca verilmek suretiyle özelleştirilecektir” denildi.

 

İhalenin “pazarlık usulü” ile gerçekleştirileceği belirtilen ilanda, “Komisyon tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabileceği” belirtildi. İlana göre, ihaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.

 

İhaleye katılmak için ön yeterlik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının en geç 14 Temmuz Perşembe günü saat 16:00’ya kadar ÖİB’ye başvurmaları gerektiği belirtilen ilanda, şu bilgiler yer aldı:

 

“İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi olmayıp, Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta, ön yeterlik başvurusunda bulunma ve son teklif verme süresini uzatmakta serbesttir. Şans Oyunları Lisansı’nın yurtdışında yerleşik tarafların ortağı olduğu anonim şirkete verilmesi yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve diğer ilgili mevzuata tabidir.”

 

 

Kaynak: İSTANBUL, (DHA)