Milli parktan ağaçları kesip kütük yaptılar

Milli parktan ağaçları kesip kütük yaptılar
31 Ağustos 2019 10:00

Doğa ve çevre katliamlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin ilk milli parkı olan 264 hektarlık Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda çok sayıda ağaç kesildi. Kesilen ağaçların kütük haline getirildiği ve üç kamyon kütüğün Çamlık Milli Parkı’ndan çıkarıldı. Kesimler üç farklı bölgede devam ederken yurttaşlar ağaç katliamına tepki gösterdi.

 

 

İsmail Arı / Birgün

 

Ağaç katliamı yapılan Yozgat Çamlığı Milli Parkı Kafkas Çamı adında 400 – 500 yaşlarında Karaçam türü de bulunuyor. Bu çam türü Türkiye’de sadece Çamlıkta bulunuyor. Çamlıkta 43 familya ve 144 cins içinde toplam 212 bitki türü yaşıyor ve bunların içinde 30’a yakın endemik tür bulunuyor.

İsmini vermeyen bir bölge sakini ağaç katliamıyla ilgili şunları söyledi:

“Ben milli parkın tam karşısında oturuyorum. Ağaçların kesildiğini gördüğüm ilk gün Yozgat Milli Park Müdürlüğü’nü aradım ve ihaleye verildi dediler. Sonra Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü aradım. Onlar da ‘Yozgat Milli Parklar Genel Müdürlüğü öyle uygun gördüyse biz bir şey yapamayız’ dediler. Kesilen ağaç sayısı da tam net değil ama iki gün önce üç kamyona yükleyip götürdüler ve yaklaşık üç, dört kamyonluk daha ağaç kesilmiş halde duruyor. Kesimlerin başladığı ilk günü en az 60-70 ağaç kesildi.”

 

https://www.birgun.net/haber/milli-parktan-agaclari-kesip-kutuk-yaptilar-266760