Milli Kale Akçakale

Milli Kale Akçakale
14 Eylül 2015 09:07

Aziz Vatan şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları şad olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Büyük Türk Milletinin ve Akçakale’nin samimiyette birlik ve beraberlik olmazsa, fikirdeki birlik faydasızdır.

 

Açıkça görmeli ve söylemeliyiz ki, sanayi ötesi toplum ülkeleri, Türkiye’deki maddi uzantıları aracılığı ile, Türkiye’de siyasi kriz yaratılarak, tarım ve sanayide üretimi engelleyip ülkemizi ekonomik darboğaza sürüklemektir.

 

Son günlerde Vatan şehitlerinin artması dikkat çekicidir! Onun içindir ki, Yüce Türk İslam aleminin en başta sahip olaması gereken önem, birlik-beraberlikle yaşamasıdır. Birlik beraberlik ve Vatan sevgisi ruhunu kaybeden toplumlar, her şeylerini kaybetme noktasına geldikleri zaman, vah vah demenin bir anlamı olmaz. Fertleri biribirine düşmüş milletler, yok olup gitmişlerdir. Tarih bunun şahididir. onun içindir ki İslam dini, birlik-beraberliğin korunması, fitne ve tefrikaların felaketi üzerinde önemle durmaktadır. Yüce Türk İslam alemi olarak, dinimizin bu konuda emir ve yasaklarına aynen riayet edersek; Milletçe huzur ve saadet içerisinde yaşayabiliriz. Bu sayede Cenab-ı Allah’ın rızasına ve ahirette ebedi mükafatlarına kavuşabiliriz.

 

MİLLİ BERABERLİK KALESİ, AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR

 

Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, Mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaşması münasebetiyle, öksüz ve yetim çocuklara yiyecek erzak ve oyuncaklara bir de Türk Bayrağı ilave etmiştir. Milletleri yaşatan sevgilerden biri de Bayrak sevgisi ve tutkusunu esas alarak; ”Akçakale’liler, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağını, her sabah Selamlarken doyumsuz bir gurur yaşar. Öksüz ve yetimlerimize, yiyecek ve sosyal ihtiyaçların sürekli karşılanabilmesi için, Milli yardımlar’dan da mahrum bırakılmamalıdır. Çünkü Türk Bayrağı, Türk Milletinin bütünlüğü, varlığımızın, yaşamımızın adı, manası hürriyet ve istiklalimizin gökte açan çiçeğidir.” Ve ayrıca, ”Sevgiye olan özlem, öksüz ve yetimlerin çektiği acı ve ıstırapları kısmende olsa asgariye indirmek, hem onların hem de ülkemizin geleceği için önem taşımaktadır.” diyor.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ”Küçüğüne acımayan, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” buyuruyor.

 

Türkiye genelindeki tüm Belediye Başkanlarının, Akçakale Belediye Başkanı’nın yaptığı sosyal ve Milli yardımları, Abdulhakim AYHAN’ı örnek almasını diliyorum. Hem Milli hem de sosyal faaliyetlerin beraberce yürütülmesi, ülkesiyle, Milletiyle bölünmez bütünlüğümüzü, dış ve içteki zalim bölücülere karşı Milli beraberliğimizi muhafaza ettiğimizin mesajını vermiş oluruz. AYHAN’ın, ruhunda taşıdığı Vatan ve Bayrak sevgisinin başka bir örneği: 2009 yılında ilk defa belediye Başkanı seçildikten sonra, 2010 yılında çarşı merkezinden Ceylanlı mahallesine kadar uzanan cadde de ki aydınlatma direklerine, ışıklı ay-Yıldız taktırarak kimseye nasip olmayacak Milli bir görevi yapmıştır. O tarihte ne Suriye olaylarının ne de, iç ihanet şebekelerinin bugünkü gibi bir hareketliliği vardı. Anne-baba’sından, öğretmenlerinden ve çevresinden aldığı Vatan ve Bayrak sevgisi aşkı ile bu Milli görevini yapmıştır. Başkan AYHAN’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile beraber Akçakale de atılan Milli temelin devamlılığını, Milli beraberlik içinde sürdürüldüğünü de böylece Türk ve dünya kamuoyuna hatırlatmış oluyor.

 

Edindiğimiz bilgilere göre; Başkan AYHAN, ruhunda Vatan sevgisini taşıyan herkese ve Akçakalel’li hemşehrilerine, Türkiye’nin neresinde ikamet ediyorlarsa etsinler, iş yerlerine ve evlerine Türk Bayrağı asmayı ihmal etmemeleri ve tahriklere gelmemeye de dikkat etmeleri gerektiği uyarısını yaptığını öğrendim. Ayrıca Akçakale bir ay içerisinde birer Asker ve Emniyet mensubu şehit verdi. Bu Vatan şehitlerini daima rahmetle anılabilmesi için, park ve caddelere isimlerini vereceğini de öğrendim. Başkan AYHAN’a, bu Milli duygulara olan ilgisini, Yüce Türk İslam aleminin ve Akçakale’li hemşehrilerimin huzurunda kutluyorum. Cenab-ı Allah, Vatana hizmet etmeyi cümle Vatan severlerden mahrum etmesin.

 

Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde ki Türk vatandaşları, Güneydoğu ve Doğu Anadolu insanını, dış güçlerin uzantısı ve Vatan hainleri imiş gibi bir tutulmamalıdır! Türk vatandaşı olup da, Şanlı Türk Bayrağımıza dil uzatıp saygı göstermeyenlere de, elbette Büyük Türk Milleti buna müsaade etmeyecektir. Akçakale de atılan Milli kültür ve temel, daima Milliliğini koruyup, ona layık olacaktır.

 

Şu uçsuz, bucaksız kainat ve kainatın içinde yer alan tüm canlı-cansız yaratıklar… Hepsi Cenab-ı Allah’ındır. Sonsuz kudretiyle tümünü O, yoktan var etmiştir. Gelişmeleri, beslenmeleri, terbiye edip büyümeleri ve korunmaları… Hep O’nun külli iradesi ve mutlak tasarrufu içinde cereyan etmektedir.

 

Bizler istesek de istemesek de, daima aramızda yoksul, düşkün, güçsüz kardeşlerimiz, himayeye muhtaç küçük yetimlerimiz olacaktır. Nice kardeşlerimiz vardır ki onlar dün zengin idi. Fakat bugün yoksuldur. Aramızda nice yoksul kardeşlerimiz vardır ki şimdi yoksulluğun pençesinde inim inim inlemektedirler. Atalarımızın dediği gibi ”Düşmez kalkmaz bir Allah’tır.”

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun