Milletvekilleri siparişle öğrenci listesi gönderdi

Milletvekilleri siparişle öğrenci listesi gönderdi
24 Kasım 2014 20:31

Mardin’in Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve mahkeme tarafından şartlı serbest bırakılan Rektör Yardımcısı ve Yaşayan diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, milletvekillerine kadro vermediği için hedef alındığını savundu.

 

Artuklu Üniversitesi’nde geçen hafta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 29 kişiden 5’i tutuklanırken, aralarında Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım adli kontrol uygulanması koşuluyla serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkış yasağı konulan ve her gün en yakın kolluk noktasına giderek imza atması gereken Prof. Dr. Kadri Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında siyasileri suçladı.

 

Yıldırım, başkanı olduğu bölüme haksız yere adam sokmaya izin vermediği için başına bunların geldiğini öne sürerek, “500 öğrenci için açtığımız programın ilanına başvuran adaylarla ilgili milletvekilleri bana fakslar gönderip isim listelerini verdiler. Hesapladım sayı 500’ü aşıyordu. Siparişte, aşağıda bir sıralama yapılmıştır, bunlar benim çok yakın tanıdıklarım isimlerdir. Sınav günü öğrencileri topladım, durumu izah ettim ve bütün o sipariş listelerini yırtıp çöpe attım. Keşke atmayıp bugün size birer belge olarak sunsaydım. Neyse, bu siparişler yerine getirilmediği için saldırıya geçtiler” diye konuştu.

 

Kürdoloji bölümüne ‘haksız yere adam sokmaya izin vermeyeceğini vurgulayan Yıldırım, bu siparişlerden yerine getirmediği için Kürdoloji’ye alınan 500 kişiden 480 kişinin PKK sempatizanı olduğunu yayıp bu yönde kendisine karşı hazırlanan raporun YÖK’e, MEB’e, İçişleri Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanına ve Başbakana ilettiklerini ileri sürdü.

 

Kaynak: Odatv.com