Milleti uyutmayın!

Milleti uyutmayın!
28 Eylül 2016 16:59

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 10 şehit haberi üzerine konuşuyor:

 

 

 

Melih AŞIK / MİLLİYET
– Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa verelim. Yasa değişikliği, hay hay buyurun yapın, Anayasa değişikliği, hay hay buyurun yapın.

Her katkıyı verelim…

Kemal Bey daha önceki şehit haberlerinin ardından da aynı sözleri sarf etmişti.

Oysa iktidarın ne yasa ne Anayasa değişikliği talebi var.

Kendi büyüttüğü bir sorun karşısında acizliği ve politikasızlığı söz konusu…

Peki, CHP’nin teröre karşı politikası var mı? Seçim broşürlerinde CHP, çözüm için TBMM’de dört partinin birleşip komisyonlar kurmasını, bu komisyonlar eliyle çözüm aramasını öneriyor.

Peki dört parti bir araya gelmez ise (ki mümkün değil) CHP’nin önerisi nedir? Yoktur. O yüzden her katliam sonrası Kılıçdaroğlu: “Katkı verelim”in ötesinde bir şey söyleyemiyor. İktidara gelince…

Rakka hatta Musul’da ABD’nin kara gücü olmaya hazırız! Rakka’yı alıp Suriye’ye, Musul’u alıp Irak’a vereceğiz. Bu uğurda Mehmetçiği seferber edeceğiz..

Ancak aynı iktidar kendi çocuklarının canını düşünerek ABD, Irak ve Barzani’ye:

– Kandil’deki PKK merkezini dağıtın, eğer dağıtamıyorsanız bırakın ben dağıtayım, diyemiyor. Çünkü ABD’yi karşısına alamıyor.

CHP, Baykal döneminde bu konuda doğru politikalar ortaya koyuyordu. Ancak Kılıçdaroğlu ABD’yi üzmemek için ne tutarlı bir eleştiri ne somut bir öneri ortaya koyuyor. Akan kanda o yüzden CHP’nin de sorumluluğu vardır.