Millet İttifakı’nın Of Belediye Başkan Adayı Saral: Of, Başkan tarafından değil, başkanla birlikte Oflular tarafından yönetilmelidir

Millet İttifakı’nın Of Belediye Başkan Adayı Saral: Of, Başkan tarafından değil, başkanla birlikte Oflular tarafından yönetilmelidir
13 Şubat 2019 12:51

Millet İttifakı’nın Trabzon Of Belediye Başkan aday Hilmi Saral, seçim sürecini, projelerini ve OF’un sorunlarını değerlendirdiği açıklamasında “Of, başkan tarafından değil, başkanla birlikte Oflular tarafından yönetilmelidir, Bunu başarmak için 1 oy yeter. O oy senindir.Başkalarının rahatını değil, kendini düşün. Katıl bize, beraber başaralım. Sorunun değil, çözümün bir parçası olalım.” dedi.

 

Saral açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

 

Tarihin her döneminde eğitim. kültür, sanat ve ticaret merkezi olmayı başarmış olan Of, her geçen gün daha önemli bir merkez olması gerekirken günden güne geri gitmektedir. 1870’li yıllarda çimşir ağacından saat imal edip 100 kuruşa satan Oflular, keten bezinden imal ettikleri kumaşları Malatya, Erzurum ve Bitlis’e satarken şimdi köye, çarşıdan yoğurt ve yumurta alıp gitmektedirler. Bugün Oflu, çaya; çay, özel sektöre mahkum edilmiş durumdadır. Of bir yandan göç veren, diğer yandan göç alan duruma getirilmiştir. Of’un dışında yaşayan 0qu sayısı Of’ta yaşayanlardan kat ve kat fazladır.

 

 

Of, mutlu insanlar kenti olmaktan çıkmıştır.

 

 

Of’un trafik sorunu vardır. Yapılan Karadeniz otoyolundan Of’a giriş çıkış sorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle Of`a yeni gelenlerin çogu Kıyıcık’a geçmekte, oradan dönüş yapmak zorunda kalmaktadır. Askerlik şubesinin önünde yapılacak bir kavşakla bu sorunu çözmek mümkündür.

 

 

Of sokaklarında trafik tam bir karmaşa içerisindedir. Yeterli otopark olmadığı için araçlar sokaklarda, dükkânların önünde bırakılmaktadır. Bu durum hem esnafı hem de yayaları ral’ıatsız etmektedir. Eski terminal yerinde yapılacak çok katlı bir otopark, Of’un bütün otopark sorununu çözebileceği gibi sahilde oluşturulan yeni alanların bir bölümünü otopark olarak kullanmak da mümkündür.

 

 

Trafik ve park sorunu nedeniyle dışarıda yaşayan ve çeşitli nedenlerle Of’agelen hemşehrilerimiz zorunlu olmadıkça şehrin içine girmeden köylerine gitmekte, oradan şehri görmeden geri dönmektedirler. Bu durum hem hemşehrilerimizi hem de Of esnalını mağdur etmektedir.

 

 

Araçlar için park durumu böyle de çocuklar için farklı mı! Çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri gerçek anlamda bir çocuk parkı maalesef yoktur. Bu iş için deniz kenarındaki alan oldukça elverişlidir.

 

 

Of’ta bir pazaryeri yoktur. Bu nedenle pazar, sokak aralarında kurulmaktadır. Eski otogarda yapılacak çok katlı otoparkın alt katını pazaryeri olarak düzenlemek bu sorunu çözmeye yetecektir.

 

 

Of’ta terminal olarak düzenlenen yer ulaşıma uygun değildir, tapusu olmadığı için de yasal değildir. Askerlik şubesinin önünde yapılacak kavşaktan sahildeki alana geçirilecek yolla, orada oluşturulacak olan terminal, bu sorunun çözümüne yetecektir.

 

 

Of, deniz kıyısında bir kent olmasına rağmen denizle barışık değildir. Oi ile denizi ayıran Karadeniz otoyolunun her iki tarafında yapılacak olan yan yollar hem bu sorunu giderecek hem de sahildeki sosyal tesislerin daha işlevsel hâle gelmesini sağlayacaktır.

 

 

Of’ta eğitim seviyesi istenilen düzeyde değildir. Halen birçok aile çocuğunu okutmak için ya Trabzon’a ya da Çaykara’ya göndermektedir.

 

 

Of’ta var olan ünıversite şehirle kaynaşmamış, üniversite gençliği şehirden, şehir esnafı bu gençlikten yararlanarnaz durumdadır. Gençliğin kültür, sanat, spor gibı yeteneklerini geliştirecek olanaklar yok denecek kadar azdır. Ol Spor’a tahsis edilen kaynak neredeyse yoktur, zaten Oi Spor`da da Oflu sporcu yok denecek kadar azdır. Oflu gençlerden esirgenen olanaklar başkalarına sunulmaktadır.

 

 

Aydıner Kültür Merkezi ve Ziya Ramoğlu Kültür Merkezini bu anlamda işlevsel kılmak belediyenin başlıca görevi olmalı, gençleri kahve köşelerinden ve diğer zararlı alışkanlıklardan alıkoymalıdır.

 

 

Kentin değişik noktalarına konulacak İnternet sistemleriyle gençlere ücretsiz internet hizmeti verilmelidir.

 

 

Çalışan annelerin çocuklarının bakımı için kreş ve okul Öncesi Öğrenim kurumları açılıp yaygınlaştırılmalı ve mutlaka bakıma muhtaç yaşlılar için yaşlılar evi kurulmalıdır.

 

 

İstihdam olanakları yaratabilmek için özellikle kadın ve genç girişimcilere destek sağlanmalıdır.

 

 

Yoksul ailelere OFKART uygulaması ile düzenli yardım yapılmalıdır.

 

 

Özellikle yazın yoğun göç alan Of’ta yeterli otel yoktur, umumi bir hamam yoktur. Bundan da daha önemlisi camilerden başka yerde tuvalet yoktur. Üstelik de cami tuvaletleri ücretlidir. Şehrin değişik yerlerine umumi tuvalet kurulmalı, cami tuvaletleri ücretsiz olmalıdır. Bu yerlerin ve camilerin temizlik ve bakımı belediye tarafından yapılmalıdır.

 

 

Cenaze ve defin İşlemlerinde cenaze sahibine iş bırakılmamalı, defin hizmetlerinin hepsi belediye tarafından karşılanmalıdır.
Her evin kapısında bir mezarlık uygulaması bırakılmalı, belediye tarafından toplu mezarlık uygulamasına geçilmelidir.

 

 

Mimari açıdan Of’un bir kent kimliği yoktur. Yapılacak kentsel dönüşüm uygulamalarıyla Of’a kent kimliği kazandırılmalı; Of, tamamlanmamış binalar mezarlığı olmaktan çıkarılmalıdır. Kimi binanın çatısı, kimisinin sıvası, kimisinin boyası yoktur. Bu durumun oluşturduğu görsel kirlilik mutlaka giderilmelidir. Özellikle yabancı memurlar için sosyal konut üretimı teşvik edilmelı, gelen memurların Of’tan kaçmak İstemelerinin ne geçilmelidir.

 

 

Dere yataklarının imara açılmasının önüne geçilmeli, buralarda yapılacak düzenlemelerle mesire ve piknik alanları oluşturulmalıdır.

Kaybolmak üzere olan yerli tohumlar yeniden tarımsal hayata kazandırılmalı organik ürün yetiştiricisi desteklenmelidir.

 

Bütün bu sorunların çözümü vardır. Çözüm için muhtarlar, sendikalar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve esnafların katılacağı üç aylık düzenli toplantılar yapılmalı, bu toplantılarda alınacak kararlar belediye tarafından uygulamaya konulmalıdır.

 

Böylece Of, başkan tarafından değil, başkanla birlikte Oflular tarafından yönetilmelidir, Bunu başarmak için 1 oy yeter. O oy senindir.

 

Başkalarının rahatını değil, kendini düşün.

 

Katıl bize, beraber başaralım. Sorunun değil, çözümün bir parçası olalım.

 

111111