Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel’den Keçiören’e cemevi sözü!

Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel’den Keçiören’e cemevi sözü!
23 Şubat 2019 11:19

Millet İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Güçlü Şenel, 31 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilmesi durumunda Keçiören’e cemevi yapma sözü verdi. Şenel, “Aleviler, Hz. Ali, Hz. Hüseyin sevdalıları bu ülkenin öz evlatlarıdır. Ben hepinizin ortak adayıyım ve biz herkesi kucaklayacağız” dedi.

 

 
Şenel, dün Atatürkçü Düşünce Derneği Keçiören Şubesi’ni ziyaret etti. Şenel, ziyarette dernek üyelerinin Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki eski yerinden çıkartıldığını hatırlatarak, “Bu mekân Atatürk’ün adına yakışmıyor. Sizden yerinizi alanlar utansın. Bu sorunu çözeceğiz” dedi. Keçiören’e cemevi yapma sözü veren Şenel, şöyle konuştu:

 
“ZULME 31 MART’TA SON VERECEĞİZ”

 
“Biz zulme karşı direnmek için Hüseyni bir hareket olarak yola çıktık. Yapacağımız çalışma ile zulme son vereceğiz. Zulme son vermenin yolu 31 Mart’tan geçiyor. Biz Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören’i, sonra Ankara’yı arkasından da tüm Türkiye’yi alacağız. Bunu yapmazsak sonumuz karanlık. Ben hepinizin ortak adayıyım ve biz herkesi kucaklayacağız. Aleviler, Hz. Ali, Hz. Hüseyin sevdalıları bu ülkenin öz evlatlarıdır. Alevi olmak için Müslüman olmak lazım. Bunlar bizim kültür kodlarımız. Türkiye eğer bu kültür kodlarına geri dönmezse iş karanlık. Arkadaşlar ben inandım siz de inanın bu seçimi alacağız.”

 
“İTHAL DEĞİLİM KEÇİÖREN’İN ÇOCUĞUYUM”

 
Keçiören de gecekondu bölgesinde büyüdüğünü anlatan Şenel, “Şimdiki belediye başkanı gibi ithal birisi değilim. Benim hikâyem Keçiören’de yazıldı. Hayatım burada geçti. Burada okudum, ticaret yaptım. Keçiören’in çocuğuyum” dedi.

 
İNANÇ VE İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ

 
Atatürkçü Düşünce Derneği Keçiören Şubesi Başkanı Fahrettin İmamoğlu ise “Sayın Şenel’e çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Tüm gücümüzle kendilerine destek vereceğiz” diye konuştu.

 
Keçiören Cemevi Yaptırma ve Yaşatma Kültür Derneği Başkanı Erdal Aslan da, “Her zaman hak, hukuk ve özgürlükten yanayız. Alevi vatandaşların bu ülkede bugüne kadar ciddi anlamda hakları yendi. Biz alevi vatandaşlar hiçbir zaman bir ayrımcılık, lütuf istemiyoruz ama inanç ve ibadet özgürlüğüne ilişkin haklarımızı istiyoruz” dedi.

 

 

Aslan, “Güçlü Şenel’in karşısında bugüne kadar hem solcuları hem Alevileri hem de Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti hedef alan bir görüş hâkimdir. Bu görüşe kesinlikle bu toplum müsaade etmeyecek, pirim vermeyecek. O nedenle sonuna kadar Sayın Güçlü’nün yanındayız” diye konuştu.

 
Alevi dedesi Ferhat Yüce ise “Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Her zaman kucaklaşalım güçlü olalım” dedi.

 
SİTELER VE DUTLUK PAZARI’NA ZİYARET

 
Şenel, dün ayrıca Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Altındağ Belediye Başkan Adayı Hasan Yalçıntaş ile birlikte Siteler esnafını ziyaret etti. Şenel, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri ile bir araya geldi.

 
“HALKIN BAŞKANI PAZARDA”

 
Şenel, ardından Dutluk Cuma Pazarı’nı gezerek pazar esnafının sorunlarını dinledi. Pazarda eline bıçak alıp kabak soyan Şenel, “Halkın başkanı pazarda” tezahüratı eşliğinde ilgiyle karşılandı. Şenel, pazar çantasını taşımakta zorlanan yaşlı bir kadına ise yardım teklifinde bulundu. Pazar ziyareti sırasında bir vatandaş, Şenel’e, “Sandığınıza sahip çıkın. Etrafta hırsızlar var” çağrısında bulundu. Ardından Keçiören’deki sürücü kursu sahipleri ile bir kafede bir araya gelen Şenel, çocuklar için trafik eğitim parkı kurmayı planladığını söyledi. Şenel, Keçiören’de ikamet eden Karslılar ile de bir araya geldi.

 

 

20190222212410_IMG_8854

20190222222113_IMG_8869