Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel’den hayvan dostu proje!

Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel’den hayvan dostu proje!
11 Mart 2019 10:09

Millet İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Güçlü Şenel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi durumunda Bağlum’da büyük bir alan içerisinde doğal hayvan parkı kuracağını bildirdi. Kesinlikle hapishane gibi tel örgülerle çevrilmeyecek olan park, hayvanların doğal alanlarındaymış gibi yaşamalarını sağlayacak. Parkın sevimli misafirleri, hayvan severler tarafından sahiplenilebilecek.

 

 

Keçiören Köşk Mahallesi’nde 1963 yılında doğan Şenel, iki üniversite mezunu. Son olarak 1996’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Şenel, kendisini bir hayvan sever olarak tanımlıyor. Evli ve üç çocuk babası olan Şenel’in Cesur ve Dost isimli iki de köpeği bulunuyor. Seçim çalışmaları kapsamında Keçiören için 32 proje açıklayan Şenel’in dikkat çeken projelerinden birisi de doğal hayvan parkı oldu. Şenel, Bağlum’da büyük bir alana kurulacak olan parkta asla tel örgü olmayacağını, hayvanların açık alanda mutlu yaşayacaklarını söyledi.

 
LOKANTA YEMEKLERİNE HAZIR MAMA TAKVİYESİ

 
Şenel, hayvan dostu projeye ilişkin olarak şunları kaydetti:

 
“Sokakta yaşayan hayvanlar çok yazık ki zaman zaman şiddete maruz kalıyor. Açlıkla, hastalıkla mücadele ediyor. Bu nedenle ömürleri de çok kısa oluyor. Biz bu dostlarımızı doğal bir ortama alıp orada yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak bir proje geliştireceğiz. Örneğin ilçedeki lokantalardan artan yemekleri toplayıp onlara ikram edeceğiz. Yemeğin yetmemesi durumunda hazır mama ile takviye edeceğiz. Burası adeta hayvanların bir arada olacağı doğal bir park görünümünde olacak. Hayvanların tedavilerini yapıp onları kısırlaştıracağız.

 
EVCİL KEDİ, KÖPEK VE KUŞLARA DA ÜCRETSİZ BAKIM

 
Belediye olarak özel kliniklere rakip olmayacak şekilde evdeki kedi, köpek ve kafes kuşları içinde ücretsiz veteriner hizmeti sağlayacağız. Doğal hayvan parkını beş yıllık hizmet süremizin ilk yılında tamamlamaya çalışacağız. Ayrıca parklara kedi, köpek ve kuşlar için suluk ve yem kapları yerleştireceğiz.”

 
ÇOCUKLARDAN ŞENEL’E TEZAHÜRAT

 
Seçim çalışmalarını sürdüren Şenel, dün de Meşeyayla Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Şenel’i kapıda karşılayan çocuklar, kendisinden halı saha istedi. Halı saha olmadığı için garajda top oynamak zorunda kaldıklarını söyleyen çocuklar, söz almaları üzerine, “Güçlü Keçiören Güçlü Gelecek” şeklinde tezahürat yaptı. Şenel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ise eşi Neşe Şenel ve kızı Ayşenur ile birlikte kadınlara karanfil dağıttı.

 

20190224124527_IMG_9505