Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel: Türkiye’nin en büyük cemevi Keçiören’e yapılacak!

Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel: Türkiye’nin en büyük cemevi Keçiören’e yapılacak!
15 Mart 2019 10:22

Millet İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Güçlü Şenel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi durumunda Ankara Keçiören’e Türkiye’nin en büyük cemevini yapma sözü verdi. Şenel, kenti kurulacak mahalle meclisleri ile yöneteceğini, bu sayede halkın yönetime doğrudan katılımının sağlanacağını söyledi. Mahalle meclisleri dernek başkanları, mahallenin okul müdürleri, cami imamı ve Alevi dedelerinden oluşacak. Şenel, seçim tahminlerine ilişkin olarak ise “Anketlerde Keçiören’de öndeyiz. Turgut Altınok’un (Cumhur İttifakı Adayı) adı var canı yok. Bu seçimi biz alacağız” dedi.

 

 
Seçim çalışmalarını sürdüren Şenel, vatandaşlar ile sık sık bir araya geliyor. Şenel, dün de dernek ziyaretlerine devam etti. Şenel, belediye başkanı seçilmesi durumunda Keçiören’e Alevi vatandaşların ibadetlerini rahatça yapabilecekleri, cenazelerini kaldırabilecekleri yaklaşık 10 dönümlük bir cemevi kompleksi yapacaklarını bildirdi. Şenel, cemevinin tüm giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

 
“ALEVİLER BU ÜLKENİN ÖZ EVLATLARIDIR”

 
Şenel, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

 
“Aleviler bu ülkenin öz evlatlarıdır. Hoca Ahmet Yesevi geleneği Anadolu’yu Türkleştirmiştir. Keçiören’de maalesef büyük bir cemevimiz yok. Cemevi Derneği’ne on yılda zorla Ovacık’ta 345 metrekarelik bir yer verdiler. O da 80 bin lira karşılığında lütfettiler. Bu alan yetmez. Eğer o arsanın olduğu yerde milli emlak arazisi varsa arsayı büyüterek on dönümlük büyük bir cemevi yapacağız. Burası Türkiye’nin en büyük cemevi olacak. Ben bu sözü verirken sizlere de güveniyorum. Çünkü belediyeyi kadınlarımız ve gençlerimizle idare edeceğiz. Bu gücü sizden alacağız.“

 
CAMİ İMAMI DA OLACAK ALEVİ DEDESİ DE

 
Şenel, ayrıca Keçiören’i kurulacak mahalle meclisleri ile yöneteceğini, bu sayede halkın yönetime doğrudan katılımının sağlanacağını belirtti. Şenel, “Mahalle meclislerinde alınmayan bir kararı kentte uygulamayacağız. Mahalle meclisleri dernek başkanları, mahallenin okul müdürleri, cami imamı ve Alevi dedelerinden oluşacak. Millet ne istediğine kendi karar verecek. Onu yapmak da bizim boynumuzun borcu olacak” dedi.

 
“BEKA SORUNU OLSA ONLARDAN ÖNCE CANIMIZI FEDA EDERİZ”

 
Şenel, şöyle devam etti:

 
“Bu bir savaş değil sadece yerel seçim. Belediye başkanını, belediye meclis üyelerini, muhtarı seçeceğiz. Bu seçimin beka sorunu ile hiçbir ilgisi yok. Türkiye’nin bir beka sorunu olsa biz hepimiz onlardan önce canımızı, kanımızı feda ederiz.

 
“ÜÇ DÖNEM BAŞKANDI ARTIK DİNLENSİN”

 
Seçim anketlerinde Keçiören’de öndeyiz. Rakibim Turgut Altınok’un adı var canı yok. Bu seçimi biz alacağız. Daha önce üç dönem belediye başkanlığı yaptı artık dinlensin. Keçiören’i yeni bir yüz idare etsin. Benim belediyeyi almam demek bizim almamız demektir. Çünkü Keçiören’de doğmuş, büyümüş, Keçiören’in karında kışında yaşamış bir evladınız olarak ben bu hizmete talibim.”

 

20190310192721_IMG_8930 20190223142227_IMG_9223 20190303205552_IMG_4582